Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut deCiències de l'Educació ICE

La Geogimcana de la UAB: una activitat per a fer descobrir la Geologia

22 nov. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Activitat lúdico-científica de geologia

Geogmcana educativa
Font: Noa González Varela.

Els dies 10 i 17 de novembre es va celebrar al campus de Bellaterra una nova edició de la Geogimcana educativa, organitzada pel departament de Geologia de la Facultat de Ciències de la UAB conjuntament amb el Programa Argó de l’ICE de la UAB. Nascuda el 2005, es tracta de l’activitat amb més tradició dins el departament,  i d'una oportunitat per aprendre geologia de manera alternativa. 

Aquesta proposta formativa poc convencional i lúdica que fa descobrir la Geologia als estudiants de secundària i batxillerat va comptar amb la col·laboració d'estudiants de grau i doctorat de la Facultat de Ciències els quals es van fer càrrec de les proves i del seguiment de resultats.

Al final de la jornada es va fer la valoració global de cada grup i finalment, la proclamació de l’equip guanyador i l'entrega de premis a tots els participants. 

Cinc científiques, cinc proves

Els més de 150 alumnes de diferents centres d’ESO i Batxillerat que hi van participar van haver de superar cinc de proves relacionades amb coneixements geològics: cerca i identificació de fòssils, explicació de fenòmens físics associats a l’orografia, mesurament de nivell freàtic, i identificació de roques i de propietats de minerals.

La present edició ha aprofitat per reivindicar la tasca i el llegat de les dones científiques Mary Anning, Marie Tharp, Norah Dowell, Carmina Virgili i Larissa Anatolievna, cadascuna de les proves anava associada a una de les cinc científiques.

Podeu mirar aquí el vídeo resum d'aquesta edició.

 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de