Veu de dona, companyia Les Fugitives

Imatge Veu de dona Les Fugitives web

Veu de dona és la conjunció de quatre peces teatrals breus protagonitzades per dones molt diferents que comparteixen la set de llibertat, i demanen a crits la igualtat, la justícia i la comprensió. Les mou el seu desesper davant la guerra silenciosa que lluita qualsevol dona dia rere dia. Són obres de creació pròpia escrites a partir d’una recerca interior de les actrius. Les peces són: Nascuda Dona de Maria Ten, Nina de Laia Pujol, Desafia’m de Judith Corona i Breu assaig sobre les plantes de Mònica Molins. Totes elles conformen una sola història, la de la dona que viu en una societat occidental aparentment igualitària. No obstant això, decideixen endinsar-se en el mar de maltractaments subtils envers les dones que la realitat amaga i que no sempre estem preparats o disposats a veure. 

Nascuda dona: parla de la lluita d’una dona embarassada envers els altres i ella mateixa. 

Nina: és la història d’una noia que lluita contra els seus propis impulsos interns per intentar superar l’abús que ha patit. 

Desafia’m: es tracta del relat de superació de l’Alícia que, després de cinc anys retinguda a una cadira de rodes ha decidit fer-ne la seva ailiada i enfrontar-se a la vida. 

Breu assaig sobre les plantes: l’Ofèlia és una noia de vint-i-set anys que no compleix el que s’espera de les dones de la seva edat. Veurem com es dóna una oportunitat. 

Maria Ten: text, direcció i personatge d’Anna
Judith Corona: text i personatge d’Alícia
Mònica Molins: text, ajudant de direcció i personatge d’Ofèlia
Laia Pujol: Text, disseny de vestuari i caracterització i personatge de Nina
Clàudia Rocher: disseny de llums
Ferran Rodríguez: disseny de llums i tècnic de llums
Joan Scufesis: tècnic de llums
Ariadna Pujol: disseny i fotografia
Cristina López: fotografia
Patricia Franquesa i Bruno Ojeda: audiovisual

Dimecres 11 d'abril, a les 16.00h
Sala Teatre de la UAB