Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Una trobada internacional posa en comú investigacions sobre adopcions i acollides

20 oct. 2014
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
Els processos d'adopció i acollida d'infants i les seves diverses implicacions centraran el vuitè congrés internacional del grup de recerca Afin del Departament d'Antropologia Social i Cultural de la UAB, que tindrà lloc entre els dies 23 i 25 d'octubre a la ciutat de Saragossa.
D'adopcions, acollides i naixements: 'diversitats' i 'normalitats'

El grup de recerca Afin organtiza, del 23 al 25 d'octubre, el seu vuitè congrés internacional, titulat "D'adopcions, acollides i naixements: 'diversitats' i 'normalitats'". La trobada està coorganitzada també per l'Asociación de Familias Adoptantes de Aragón i tindrà lloc al Colegio Mayor Universitario Virgen del Carmen de Saragossa.

Hi participaran experts procedents de diverses institucions tant espanyoles com estrangeres. Al llarg de divuit sessions, es tractaran temes com ara la medicalització de les diferències a la infància, les polítiques públiques d'infància i família, les associacions i moviments socials lligats a aquest camp, l'arribada a l'adolescència dels fills de filiació adoptiva, etc. Hi haurà també dues sessions de comunicacions científiques els dies 23 i 24, a les 14,30 h, i un cinefòrum el dia 23, a les 19,30 h. La cloenda del congrés, que tindrà lloc a les 14 h del dia 25, anirà a càrrec de Dolors Comas, catedràtica d'antropologia social de la Universitat Rovira i Virgili.

Discursos i polítiques sobre gènere, família i procreació

D'altra banda, el grup Afin organitza també, juntament amb el Grup de Recerca en Antropologia del Parentiu i del Patrimoni (GRAPP) de la UB, les jornades "Gènere, família i procreació: discursos i polítiques", que tindran lloc els dies 27 i 28 d'octubre, a la Facultat de Geografia i Història de la UB (C. Montalegre, 6-8. Barcelona).

Es tractaran temes com la medicalització de la reproducció, la socialització infantil en famílies "no convencionals" o la construcció del parentiu i de la identitat. La presentació, que tindrà lloc el dia 27 a les 16 h, anirà a càrrec de la directora d'Afin, Diana Marre, i del director de GRAPP, Joan Bestard. La cloenda,  a les 19,15 h del dia 28, comptarà amb la intervenció de Xavier Rogé, degà de la Facultat de Geografia i Història de la UB.

Un grup interdisciplinari

Afin és un grup de recerca del Departament d'Antropologia Social i Cultural de la UAB centrat en els temes de la infància, l'adolescència i la joventut, les relacions familiars i socials, les polítiques públiques en aquest àmbit, etc. El grup té un caràcter interdisciplinari i integra investigadors dels àmbits de l'antropologia social, les ciències de l'educació, el dret, la medicina, la psicologia, la sociologia i el treball social.

 

Dins de