Una obra escenifica el tràfic d'infants durant el franquisme
El 19 de març s'estrena Les traces del silenci, una obra de teatre documental i de memòria sobre el tràfic d'infants en el context de les riuades del Vallès de 1962. Esther Lázaro produeix l'obra i Alba Saura la dirigeix.

El proper 19 de març, s'estrena l'obra teatral Les traces del silenci, una escenificació del tràfic d'infants durant el franquisme que pren com a punt de partida una recerca sobre unes peticions singulars d’adopció en el context de la riuada de 1962. La dramaturga i investigadora Esther Lázaro, professora al Departament de Filologia Espanyola de la UAB, firma la dramatúrgia i la producció de l'obra, i Alba Saura, investigadora Juan de la Cierva del mateix departament especialitzada en estudis teatrals, és l'encarregada de la direcció. Ha col·laborat en el projecte també l'associació Cultura en Viu-UAB. L'estrena tindrà lloc a les 19 h, al Centre Cívic Parc Sandaru (C. Buenaventura Muñoz, 21) de Barcelona.
Lázaro ha creat aquesta hibridació entre teatre documental i teatre de la memòria amb l'objectiu d'interpel·lar al públic i enfrontar-lo a les dues cares d'un mateix conflicte. Aquest muntatge, presentat per la companyia Therkas Teatre, ofereix també la possibilitat d'accedir a documents inèdits a través de la recerca realitzada per Lázaro; l'obra s’acompanya de l’exposició fotogràfica "La riuada de 1962", que es pot veure entre el 5 de març i el 9 d’abril al vestíbul del Centre Cívic Parc Sandaru.
Saura dirigeix aquesta obra sobre la memòria, la justícia i la reparació dels crims del franquisme a través d'una mirada materna, educativa i diversa. Rosa Aguado i Esther Lázaro s'encarreguen d'interpretar els dos personatges intergeneracionals al voltant dels quals girarà la història. Ja es pot reservar les entrades per assistir a l'estrena.