Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Tercera edició de les jornades de conferències divulgatives 'Veus'

14 jul. 2025
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La Sala Teatre acull una nova edició de «Veus», una jornada de xerrades amb l'objectiu de compartir coneixement transformador i inspirador generat a la UAB amb un públic general. La cita: el proper 17 de juliol a les 15 h.

Cartell de Veus 2025

En aquesta tercera edició hi participen tres investigadores i tres investigadors, que parlaran de temàtiques ben diverses.

Anselm Rodrigo, catedràtic d’Ecologia a la UAB i investigador adscrit al CREAF, que centra la seva recerca en millorar el coneixement de l’abundància i distribució de les espècies d’abelles silvestres a Catalunya. La xerrada duu per títol «Moltes més abelles que una i totes en perill»

Esther Lázaro, doctora en Filologia Espanyola per la UAB i investigadora postdoctoral Beatriu de Pinós a la UAB, on dirigeix el projecte de recerca-creació transdisciplinari FEMMEM. Parlarà sobre «Quan la memòria té veu de dona».

Nil Bosch, project manager a l’Institut de Dret i Tecnologia (IDT) de la UAB, on s’encarrega de la gestió de projectes basats en l’ús de la intel·ligència artificial, com per exemple INDUX-R i OPTIMAI, amb la xerrada «Futur digital amb garanties».

Alba Valenciano-Mañé, investigadora postdoctoral al Departament d’Antropologia Social i Cultural. Ha estudiat les pràctiques comercials de les dones a Guinea Equatorial i els vincles que estableixen amb el poder polític local i el capitalisme global. La seva xerrada és «Asamsé. Una mirada des de l’antropologia econòmica».

Elena Olivera, enginyera química especialitzada en la gestió de residus i doctoranda al grup GICOM del Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la UAB. Investiga la valorització de residus orgànics mitjançant el procés de compostatge i de l’addició de biocarbó. Hi participa amb la xerrada «Els residus no existeixen».

La cloenda de l’esdeveniment serà a càrrec de Josep Cervelló, director de l’Institut d’Estudis del Pròxim Orient Antic (IEPOA) i professor agregat d’Egiptologia del Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana de la UAB, que oferirà una conferència sobre els jeroglífics a l’antic Egipte.

Dins de