Vés al contingut principal

Si ets una entitat, presenta una proposta ApS

03 feb. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Obert el període de recepció de propostes d’entitats per tal que alumnes de la UAB realitzin el seu Treball de Fi de Grau amb metodologia ApS.

 

Sessió informativa entitats APS

Des de la Universitat Autònoma de Barcelona s’està impulsant l’Aprenentatge Servei o ApS a la universitat com a metodologia d’aprenentatge significatiu, en la qual l’estudiant desenvolupa les seves competències acadèmiques mentre fa un servei a la comunitat, ja sigui en entitats socials, centres educatius o de salut, etc. Així, els  alumnes que ho desitgin, podran desenvolupar aquest tipus d’aprenentatge durant els seus TFGs a partir de les propostes que hagin fet arribar les entitats socials a través de l’Oficina ApS de la UAB.

Per això, es busquen entitats que puguin identificar necessitats que tenen elles mateixes o el seu entorn, i que les traslladin en forma de projecte per tal que un estudiant de la UAB, sota la supervisió del seu tutor/a acadèmic, el pugui desenvolupar de manera que, a l’acabar el TFG, el resultat sigui d’utilitat per l’entitat.

Aquest és el quart any que es fa aquesta crida a les entitats i les propostes escollides es desenvoluparan durant el curs vinent (2022-2023). Enguany, 41 entitats i institucions públiques estan participant en aquest projecte, implicant a un total de 105 estudiants de diferents facultats i àmbits de coneixement que desenvoluparan reptes tan diversos com fer un catàleg de fauna vertebrada i invertebrada de Parcs Naturals, dissenyar una campanya gràfica per reduir l'ús de carmanyoles de plàstic a la UAB, organitzar i dinamitzar espais de lectura en una escola de Barcelona, desenvolupar una app per donar atenció a les persones vulnerables, crear materials adaptats per a persones en situació de discapacitat visual per a l'aprenentatge de la llengua catalana, fer una campanya divulgativa sobre la conscienciació de les ITS, o fer un pla de millora del benestar animal a la granja de l'equipament educatiu, entre d’altres. Les entitats col·laboradores també són molt diverses tot i que predominen entitats de l’àmbit de l’educació formal, la salut i la millora de condicions socioeconòmiques i la cohesió social. 

Les entitats interessades només han d’omplir aquest formulari amb la seva proposta i l’Oficina d’ApS es posarà en contacte amb elles. El termini màxim per a la recepció de propostes és el 4 de març.

Aquest any, a més, es realitzarà una sessió informativa per aquelles entitats/centres que vulguin aprofundir o tingueu dubtes sobre el formulari en concret o sobre el procés general que seguiran les propostes presentades. La sessió, que tindrà lloc el dijous 17 de febrer a les 13h, tindrà una durada d’1h aproximadament, serà en format virtual i requerirà inscripció prèvia que es pot efectuar aquí. 

 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

    Dins de