Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Presentació de quatre nous volums de la col·lecció 50 Anys d'Experiències UAB

23 set. 2020
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Els nous volums de la col·lecció 50 Anys d'Experiències UAB seran presentats el 29 de setembre, a UAB Casa Convalescència, i tracten sobre l'Escola de Mestres, l'art al campus i la implantació de la bioquímica i dels estudis europeus.

CapsaLlibres

El 29 de setembre, a les 18,30 h, l'aula magna d'UAB Casa Convalescència (C. Sant Antoni Maria Claret, 171. Barcelona) acollirà l'acte de presentació de quatre nous volums de la col·lecció de llibres 50 Anys d'Experiències UAB, que edita el Servei de Publicacions de la UAB i que recull el testimoni de les persones que han estat implicades en experiències singulars o rellevants que han tingut lloc a la Universitat al llarg del seu primer mig segle d'existència.

En primer lloc, hi intervindran Carme Ángel, Rosa Maria Pujol i Maria Villanueva, professores jubilades de, respectivament, psicologia, didàctica de les ciències experimentals i geografia. Totes tres són les autores de L'Escola de Mestres de Sant Cugat (1972-1992). Una mirada coral. Ángel, Pujol i Villanueva van fomar part de la direcció de l'Escola de Mestres en diferents etapes, una experiència "col·lectiva, pionera i socialment compromesa" que va ser el precedent de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB, creada posteriorment.

Seguidament, serà el torn de Teresa Camps, autora d'Art fora de l'aula, volum que relata com l'art va anar trobant  poc a poc un lloc propi en diversos espais del campus de la mà d'artistes, alumnes i professors. Camps, professora jubilada del Departament d'Art i de Musicologia de la UAB, ha estat directora artística dels espais expositius de la UAB i va crear el grup estable d'estudiants Espai b5-125 per organitzar mostres d'artistes emergents a la Facultat de Filosofia i Lletres. Ha representat també la UAB al consell de l'Escola Massana, entre altres responsabilitats.

Parlarà a continuació Mercedes Unzeta, autora d'Els camins de la bioquímica a la UAB. 50 anys de records, on relata com van ser els inicis de la docència i la recerca en bioquímica al campus de la UAB i com va néixer la Facultat de Medicina, ubicada al començament a l'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau. Unzeta, catedràtica emèrita del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular, es va incorporar a la UAB el 1975 i pertany a l'Institut de Neurociències des dels seus inicis. Va rebre la medalla Narcís Monturiol al mèrit científic l'any 2006.

Finalment, Blanca Vilà, catedràtica del departament de Dret Privat de la UAB, presentarà el seu llibre Los estudios europeos en la UAB. Balance de cuarenta años de experiencias. Una reflexión propositiva. L'obra recorda com s'han anat consolidant a la UAB els estudis europeus tot donant veu als protagonistes del procés i fent-ne un balanç científic. Vilà és titular d'una càtedra Jean Monnet de dret de la Unió Europea, va ser la fundadora de l'Institut Universitari d'Estudis Europeus de la UAB i ha presidit l'European Law Faculties Association.

L'acte comptarà també amb les intervencions de la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i el vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura, Carlos Sánchez, i inclourà les actuacions musicals de la cantautora Lia Sampai i del guitarrista Adrià Pagès.

La col·lecció 50 anys d'experiències UAB va ser presentada el 2018, l'any del cinquantè aniversari de la Universitat, quan van ser editats els quatre primers volums de la sèrie. Es composa de monografies sobre temes diversos relacionats amb algun fet històric de la UAB relatats per persones que han tingut un fort lligam amb la institució durant la seva trajectòria. Els autors dels quatre primers títols van ser José Enrique Ruiz-Domènec, Antoni Serra-Ramoneda, Ramon Pascual i Francisco Rico.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de