Vés al contingut principal

Presentació d'un llibre sobre la comunicació i els seus canvis, del professor Miquel de Moragas

14 juny 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El dilluns, 20 de juny, a les 19 h, es presenta el llibre La comunicación y sus cambios. De los orígenes al móvil, del professor Miquel de Moragas Spà, a la llibreria Documenta (Barcelona), que s’ha publicat a la col·lecció Aldea Global, que editen conjuntament la UAB, la Universitat Jaume I, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de València.

 

FotoLlibreMoragasAldeaGlobal

El dilluns, 20 de juny de 2022, a les 19 h, es presenta el llibre La comunicación y sus cambios. De los orígenes al móvil, escrit pel professor de la UAB, Miquel de Moragas Spà. La presentació tindrà lloc a Barcelona, a la llibreria Documenta (Pau Claris, 144), i comptarà amb la participació de diferents professors de la UAB així com d'altres universitats, experts tots ells en l'àmbit de la Comunicació.

El llibre s'ha publicat a la col·lecció Aldea Global, que editen conjuntament la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Jaume I, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de València, que compta amb el segell CEA-APQ de qualitat en l'edició acadèmica, que atorguen conjuntament l'ANECA, la FECYT i l'UNE.

La col.lecció té un enfocament ampli i pluridisciplinari que comprèn temes de periodisme, comunicació audiovisual, publicitat, relacions públiques i documentació, així com d’altres disciplines de les ciències socials i les humanitats relacionades amb la comunicació social. El segell CEA-APQ és un reconeixement a la qualitat científica i editorial de les col·leccions que el reben, un cop superats favorablement els requisits de qualitat informativa, política editorial, processos editorials, reputació i prestigi exigits.

A l'acte de presentació hi intervindran Josep Lluís Gómez Mompart, catedràtic emèrit d'Història de la Comunicació a la Universitat de València; Aida Martori, professora al Tecnocampus de la Universitat Pompeu Fabra; Emili Prado, catedràtic de Comunicació Audiovisual a la UAB; María Victoria-Mas, professora a la Universidad Internacional de La Rioja; i Miquel de Moragas Spà, catedràtic emèrit de Comunicació a la UAB i autor del llibre.

El llibre proposa una interpretació de les funcions socials de la comunicació des de l'òptica de les transformacions (no només les tecnològiques) que s'han anat succeint al llarg de la història. El professor Moragas es pregunta fins a quin punt i de quina manera la transformació en els instruments utilitzats (escriptura, impremta, imatge fixa i mòbil, digitalització, realitat virtual) per comunicar-nos influeix en el pensament humà, en la cultura, en l'organització social i en la democràcia. 

Moragas, un referent en el món de la comunicació

El professor Miquel de Moragas Spà, catedràtic de la UAB des del 1984 i catedràtic honorari de la UAB des de 2017, ha tingut diverses responsabilitats acadèmiques a l'Autònoma, entre elles les de degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació (1978 i 1982), vicerector de recerca, fundador i director de l’Institut de la Comunicació (1997-2009) i del Centre d’Estudis Olímpics (1988-2009). Ha estat també president -el primer que tingué aquestat entitat- de la Asociación Española de Investigación de la Comunicación (AE-IC) des de 2008 a 2016. És membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). 

Es va doctorar amb una tesi sobre comunicació i semiòtica, i és autor de diferents llibres sobre teories i polítiques de comunicació i estudis culturals. 

Podeu consultat aquí les publicacions de Miquel Moragas Spa


 

Dins de