Sala de premsa

Nou taller online sobre drets humans, migracions i asil

Cartell del taller de Drets Humans, Migracions i Asil

S’ha obert el període d’inscripció de la nova edició del “Taller de Drets Humans, Migracions i Asil” que organitza el programa d’Acollida sobre el fenomen migratori i la protecció dels drets humans. 

28/01/2021

Aquest segon semestre del curs 2020-2021, el Programa d’Acollida de la Fundació Autònoma Solidària amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona realitzarà un taller online en Drets Humans, Migracions i Asil adreçat a alumnat de grau o màster universitari o a persones amb interès en la matèria de protecció internacional i els drets de les persones migratòries. S’hi poden inscriure estudiants d’altres universitats.

El taller és una aproximació interdisciplinària al fenomen migratori, els desplaçaments forçats i la protecció internacional. Des d'una perspectiva de drets humans, es mostrarà què està passant a les fronteres i es farà una exploració de les causes estructurals d’aquestes migracions i els efectes de les polítiques migratòries actuals. 

El curs consistirà en 7 tallers participatius, on mitjançant diversos casos geogràfics d’estudi, els participants podran entendre els conceptes claus i aplicar el contingut teòric a la realitat sobre el terreny. La formació comptarà a més a més, amb la participació d’entitats especialitzades i persones expertes per fomentar la reflexió crítica i promoure el coneixement d’alternatives possibles que prioritzin la protecció dels drets humans. 

El taller es durà a terme del 4 al 25 de març i es realitzarà en format virtual els dimarts i dijous de 16 a 18:30h. El cost del taller és de 40 euros i es pot reconèixer per 2 crèdits ECTS. Si voleu participar-hi, només heu d’omplir aquest formulari. I per qualsevol consulta relativa al programa del taller, podeu adreçar-vos a fas.acollida@uab.cat

Aquest semestre, la FAS ha programat dos altres tallers amb reconeixement acadèmic. És tracta d’un sobre visions i reflexions sobre les drogues i un altre sobre la discapacitat que obriran les seves inscripcions el pròxim 8 de febrer.