Sala de premsa

Mentories socials a l'hort aula

L'hort aula es cultiva per estudiants del programa d'acollida

S’inicia el projecte pilot “Mentoria Social i agroecològica” que desenvolupa mentories socials al voltant de l’hort aula de la Facultat de Ciències Educació.

08/04/2021

Coincidint amb el moment de sembra de l’hort, s’inicia el projecte pilot “Mentoria social i agroecològica”, una activitat de voluntariat del programa d’acompanyament social a persones en situació de cerca de refugi. L’objectiu és que les trobades de mentoria es desenvolupin al voltant del projecte de l’hort aula de la Facultat de Ciències Educació. 

Aquest projecte està liderat per l’equip de coordinació d’Hort Aula i l’equip del programa de voluntariat de mentoria social del Programa d’Acollida de la FAS. Es basa en la creació de vincles d’acompanyament social (mentoria) de persones refugiades que viuen al campus de la UAB i estudiants de la universitat, a través d’un projecte en comú, la cura i manteniment de l’Hort Aula de la UAB. L’acompanyament està tutoritzat per l’equip de dinamització del voluntariat d’acollida. 

Aquest projecte és una nova oportunitat per seguir fent comunitat UAB a través de l’intercanvi de coneixements i pràctiques en aquest cas a través de la permacultura. Aquest format de mentoria social és una innovació per al conjunt d’activitats que realitzen els voluntaris de mentoria social a la vegada que amplia el teixit social que fa ús de l’hort.