Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Maria Corominas presideix la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'IEC

19 gen. 2016
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
Dues professores de la UAB s'incorporen al Consell de Govern de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans. Maria Corominas, de la Facultat de Ciències de la Comunicació, n'és la nova presidenta; i la geògrafa Maria Dolors García Ramón n'és la nova tresorera.
Maria Corominas
Maria Corominas, professora del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB, ha estat elegida nova presidenta de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans. A més, Maria Dolors García Ramón, professora del Departament de Geografia, ha estat nomenada membre del Consell de Govern de la mateixa secció.

Corominas és doctora en ciències de la informació per la UAB. Va ser sotsdirectora de l’Institut de la Comunicació (1999-2005). Les seves línies de recerca són l’estructura i les polítiques de comunicació, les teories de la comunicació, la comunicació local, la digitalització i la política lingüística. És autora de diversos treballs i publicacions sobre el sistema audiovisual i les seves transformacions. A més, del 2007 al 2013, va ser cap de l’Àrea d’Estudis i Recerca del Consell de l’Audiovisual de Catalunya. Corominas agafa el relleu de Josep González-Agàpito, que ha estat el president de la secció des de 2007 fins ara.

Pel que fa a García Ramón, s'incorpora al Consell de Govern juntament amb Josep Paraeda i Joaquim Arnau, i farà les funcions de tresorera de la secció. García Ramón es va doctorar en Geografia i Història el 1975 a la UB. S'ha interessat especialment per la geografia humana i la teoria de la geografia, tot destacant en l'àmbit de la geografia de gènere. Ha dirigit el Grup d'Estudis de Geografia i Gènere de la UAB i ha participat en nombroses investigacions nacionals i internacionals.

La Secció de Filosofia i Ciències Socials va ser creada el 1968 i, a més de la filosofia, abasta l'antropologia, les ciències de la comunicació, el dret, l'economia, la geografia, la pedagogia i la sociologia. Té diverses societats filials vinculades que es dediquen específicament a aquestes àrees de coneixement.

Enric Pujol, escollit membre numerari de l'IEC

D’altra banda, Enric Pujol, professor del Departament d’Història Moderna i Contemporània de la UAB ha estat escollit membre numerari de l’IEC i passarà a formar part de la secció històrico-arqueològica. Pujol es va doctorar en filosofia i lletres -especialitat d’història- a la UAB. És autor de diferents obres com El descrèdit de la història o Ferran Soldevila i els fonaments de la historiografia catalana contemporània. Aquesta última va merèixer al 1998 el premi Enric Prat de la Riba que atorga l’IEC.

Pujol va ocupar el càrrec de director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà (2004-2005) i el de coordinador de l’Àrea d’Història i Pensament Contemporani de la Generalitat de Catalunya (2005-2007). Des de 2007 és professor de la UAB.

Dins de