Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Malestars de la salut reproductiva de les dones, en un congrés

21 oct. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El I Congrés Internacional Virtual AFIN sobre salut reproductiva de la dona «Dones: entre el Mal-estar (in)visible i el Ben-estar (im)possible», organitzat pel Grup de Recerca AFIN de la UAB, tindrà lloc del 24 al 28 d'octubre en línia.

ImatgeCongresAFINMalestaresReproduccion

La trobada en línia reflexionarà sobre la interrelació entre drets, justícia i governança reproductiva d'una manera transversal, amb l'objectiu de visibilitzar i sensibilitzar, des d'una perspectiva interdisciplinària, a professionals de diferents àrees i a la població en general sobre els malestars relacionats amb la salut reproductiva de les dones.

S'hi abordaran cinc àmbits clau que afecten la salut reproductiva de les dones: el cicle vital reproductiu i l'edat de les dones; la reproducció assistida; la violència obstètrica des d'un abordatge integral i interdisciplinari; la discapacitat, reproducció, gènere i salut, i les iniquitats a l'accés a la informació i als serveis d'interrupció de l'embaràs.

El congrés convida a reflexionar sobre com certes formes de govern del cos i els processos reproductius de les dones i persones amb capacitat gestant (in)visibilitzen malestars, fatigues i patologies que impacten en la salut física, emocional, mental i social i en els drets sexuals i reproductius.

El congrés s'inaugurarà el dilluns, 24 d'octubre, a les 13 h, amb els parlaments de la directora de l'Institut de les Dones del Ministeri  d'Igualtat d'Espanya, María Antonia Morillas; la secretària de Feminismes del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Pineda, i la directora del grup de recerca AFIN, la investigadora de la UAB Diana Marre.

A partir de les 13.30 h s'aniran succeint les diferents taules rodones i sessions de debat durant tota la setmana. Hi participaran professores i investigadores d'universitats o centres de recerca dels Estats Units, Espanya, Austràlia, la Gran Bretanya, l’Índia, l’Argentina o Xile.


La ponència de cloenda, el divendres 28 d'octubre, a les 18.30 h, la duran a terme la doctora Carme Valls, especialitzada en endocrinologia i medicina amb perspectiva de gènere; l'antropòloga social de la UB, Sílvia de Zordo, i la investigadora del grup AFIN de la UAB i coordinadora del congrés, Vanessa Mantilla.

Més informació:

https://sites.google.com/view/women-conference-afin-uab/programa?authuser=0

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Salut i benestar

Dins de