Vés al contingut principal

Últims dies per visitar l'exposició "El so de la llum. Mompou i Gaudí"

03 març 2022
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El projecte “El so de la llum” fa referència a la llum del mediterrani i al so espiritual. Els autors de l’exposició, Adolf Pla i Marc Llimargas, ho defineixen com un espai artístic creat a partir del diàleg de la música de Mompou i l’arquitectura de Gaudí.

 

noticia so llum

“Amb imatges, sons i paraules podem fer un recorregut ben suggeridor pel món estètic de Mompou i Gaudí, mostrant-los com uns visionaris avançats al seu temps”

La UAB acull l'exposició “El so de la llum. Mompou i Gaudí” a partir del dilluns 7 de març. Aquesta exposició sobre el rerefons de la música de Mompou i les formes i les estructures de Gaudí està comissariada per Adolf Pla, músic i compositor, i Marc Llimargas, fotògraf, amb col·laboració del Departament d’Art i Musicologia, la Fundació Frederic Mompou i Cultura en Viu.

L’exposició està repartida en dos espais expositius: la Sala d’Exposicions UAB, a l’Edifici de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, i l’Espai expositiu Sala de Teatre UAB, a l’Edifici L'Àgora. Aquesta mostra estarà oberta al públic fins al 18 de maig i el seu horari serà de dilluns a divendres de 10 a 18 h de la tarda.

El proper dijous 31 de març a les 13 h a la Sala d'Exposicions UAB, es farà la presentació de l'exposició a càrrec de seu comissari.

Els dos creadors actuals s’han dedicat a contemplar conjuntament dos creadors del passat. Pla ha estudiat i ha interpretat l’obra de Mompou, i Llimargas ha fotografiat reflexivament les obres de Gaudí. La trobada Pla / Llimargas propicia un diàleg entorn dels elements creatius compartits per Mompou / Gaudí. Aquesta proposta integrarà tres formats simultàniament: les exposicions, un concert multimèdia i les visites guiades.

L'exposició s'acompanya d'un Concert de piano interpretat pel mateix Adolf Pla, el proper 14 de març a les 13 del migdia a la Sala Teatre UAB . El músic sabadellenc farà una posada en escena de la música de Mompou mentre es mostren imatges de les obres de Gaudí. Al llarg del concert s’interpretaran peces per a piano solo de Frederic Mompou de les composicions Suburbis (1916-1917), Cants màgics (1917-1919) o Charmes (1920-1921).

L'entrada al concert és gratuïta, limitada a l'aforament de la sala. Per realitzar la reserva d’entrades s’ha d'omplir el següent formulari.

 

Dins de