Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Les jornades d'estiu de 2025 de l'ICE-UAB posen el focus en la creativitat i el pensament crític a l'aula

14 jul. 2025
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la UAB ha organitzat, del 2 al 4 de juliol, una nova edició de les seves jornades d’estiu, centrades en la innovació educativa. Més de setanta docents de diferents punts del territori han participat en aquesta trobada dedicada a la formació i a la renovació pedagògica.

Les jornades d'estiu de 2025 de l'ICE-UAB posen el focus en la creativitat i el pensament crític

Els tallers de l’edició d’enguany, amb un enfocament pràctic i col·laboratiu, han destacat el paper clau de la creativitat a l’aula com a eina transversal per fomentar el pensament crític, el coneixement i la reflexió entre l’alumnat. A més dels tallers, les jornades han servit com a espai per compartir experiències, inquietuds i bones pràctiques entre professionals de diferents municipis. L’ICE reafirma així el seu paper com a referent en la formació permanent de mestres i professorat.

Edelmira Badillo, directora de l’ICE, ha destacat que «les jornades d’estiu són un espai ideal per repensar l’educació des de la pràctica. Enguany hem volgut oferir una formació que no només actualitza coneixements, sinó que també inspira. La participació activa del professorat ens demostra que hi ha una voluntat de millora contínua». Per la seva banda, José Luís Muñoz Moreno, vicerector de Formació i Innovació Docent, ha remarcat que, «des de la UAB, entenem la formació docent com una eina estratègica per a la qualitat educativa. Les jornades d’estiu de l’ICE són una mostra del nostre compromís amb una educació oberta, crítica i connectada amb la realitat de les aules del nostre entorn».

Paral·lelament a les jornades presencials, durant la primera quinzena de juliol també s’estan oferint una desena de cursos virtuals, amb gairebé 250 docents inscrits. Aquests cursos tracten temes d’actualitat educativa, com per exemple: «Com pensem, quan ja pensen les màquines?», sobre pensament crític i intel·ligència artificial; «La lectura a l’etapa d’infantil», que explora les possibilitats d’aquest pilar educatiu, i «Idees clau en l’ensenyament-aprenentatge de les ciències a primària»amb un enfocament interdisciplinari i pràctic.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de