Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Les Humanitats de la UAB i la Viquipèdia presenten les seves col·laboracions

17 juny 2014
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
Divendres 27 de juny, la CORE en Patrimoni Cultural de la UABCei organitza una sessió per parlar de les propostes de formació eduwiki, el projecte WikiClàssics i les iniciatives de la Biblioteca d’Humanitats.
Viquipèdia
“Amb més de vint mil milions de consultes mensuals, la Viquipèdia s’ha convertit en el lloc on la humanitat s’informa i el principal lloc on l'estudiant busca informació. Es indubtable que la Viquipèdia, i d'altres projectes col·laboratius, poden arribar a ser un gran aliat en la docència i la recerca de les Humanitats. Des de les Facultats, els Instituts i els Centres de Recerca es pot aportar l'expertesa i aprofitar aquesta recurs per implementar nous models de transferència del coneixement en l'àmbit de les Humanitats”, explica Oriol Vicente, coordinador de la CORE en Patrimoni Cultural de la UABCei.

La jornada s’emmarca dins dels Divendres del Patrimoni Cultural de la UAB i tindrà lloc a les 11 h a la sala Goytisolo de la Biblioteca d’Humanitats. Constarà de tres xerrades i una taula rodona final.

La primera dissertació anirà a carrec d’Àlex Hinojo, director de projectes d’Amical Wikimedia, l’associació d’amics de la Viquipèdia. Hinojo explicarà què és la Viquipèdia, com funciona, i els sistemes de validació de continguts que fa servir, i presentarà un seguit d’experiències en docència wiki. L’objectiu de la sessió és resoldre dubtes sobre aquesta enciclopèdia en línia tan coneguda, així com descobrir les propostes de formació eduwiki. Aquestes ofereixen la possibilitat d’incorporar l’edició d’articles com a recurs per a la docència a través de l'edició d’articles per part d’estudiants com a activitat d’aprenentatge avaluada pel seu professorat.

Sebastià Giralt, professor de Filologia llatina i coordinador del grau d'Estudis Clàssics del Departament de Ciències de l'Antiguitat i l'Edat Mitjana, farà la segona xerrada, sobre el projecte WikiClàssics. Aquest projecte neix de la col·laboració entre Amical Wikimedia i el Departament de Ciències de l’Antiguitat amb l'objectiu de millorar la presència a la Viquipèdia del coneixement relacionat amb els clàssics de la literatura, en sentit ampli, alhora que introdueix els estudiants universitaris en l’edició de l’enciclopèdia en línia.

Finalment, Marta Rial, de la Biblioteca d'Humanitats, presentarà el treball endegat des de les biblioteques de la UAB per aportar contingut a la Viquipèdia, especialment en els projectes desenvolupats des d’aquesta Biblioteca.

Dins de