Vés al contingut principal

Laura Santamaria, nova comissionada del rector per a la Política Lingüística

28 oct. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Laura Santamaria, professora del Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental de la UAB, ha estat nomenada nova comissionada del rector per a la Política Lingüística.

Laura Santamaria

La nova membre de l'equip de govern s'encarregarà de la protecció, la promoció i l'ús de les llengües a la UAB. Entre les seves funcions, segons va explicar el rector, hi haurà la "proposta de mesures per a l'estímul del coneixement i l'ús del català en tots els àmbits de l'activitat universitària i de foment de l'aprenentatge entre tots els membres de la comunitat".

Entre 2011 i 2016 Santamaria va ser degana de la Facultat de Traducció i d'Interpretació, on imparteix docència de traducció de l'anglès al català als estudis de grau i de traducció audiovisual i d'interculturalitat al màster universitari en Traducció i Estudis Interculturals, del qual ha estat també coordinadora. A més, va ser coordinadora d'intercanvis i secretària acadèmica de l'antiga Escola Universitària de Traducció i d'Interpretació, i coordinadora de recerca i secretària acadèmica del Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental.

Les seves línies de recerca són la traducció, la traducció audiovisual, els estudis interculturals i la llengua als mitjans de comunicació. Ha fet estades de recerca a la Universitat Estatal de Nova York a Binghamton, a la Universitat de Limerick i a la Universitat de Heidelberg. Va formar part del grup de recerca Llengua i Mèdia de la UAB entre 1992 i 2014, reconegut com a SGR des de 2005, i és membre del grup consolidat de recerca Comunicació i Cultura. Participa també en el grup Recerca en Estudis Interculturals i Traducció del Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de