Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB publica la tesi número 11.000 a TDX

18 abr. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB ha publicat recentment la seva tesi número 11.000 al repositori Tesis Doctorals en Xarxa (TDX), que gestiona el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC). Es la primera universitat de totes les que participen en aquest repositori en assolir aquesta xifra.

Campus de Bellaterra

La tesi doctoral 11.000 es titula «Metaphors and Terms in a Corpus on Political Discourse in Persian: a Cognitive Approach», ha estat realitzada per Mina Ebrahimi Erdi dins del Programa de Doctorat en Traducció i Estudis Interculturals de la UAB i dirigida per les professores Anna Aguilar-Amat i Patricia Rodríguez-Inés.

El treball és un estudi basat en un corpus de 14 milions de paraules recollides entre el gener de 2016 i el desembre de 2017 sobre el discurs polític persa al parlament iranià i en dues agències de notícies amb diferents afiliacions polítiques. L'autora ha aplicat la lingüística cognitiva per explorar i categoritzar les dificultats i ambigüitats relacionades amb metàfores i termes que se li podrien presentar a un traductor de parla anglesa que tradueix del persa a l'anglès. L'estudi posa de manifest la importància dels coneixements extralingüístics, especialment els dels textos religiosos, en la traducció de textos polítics perses.

La UAB també va ser la primera en assolir, l’any passat, les 10.000 tesis doctorals publicades al repositori de TDX.

Dins de