Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB, primera universitat en recerca segons U-Rànquing 2016

01 abr. 2016
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
Segons l’estudi “U-Ranking 2016 Indicadors sintètics de les Universitats Espanyoles”, publicat per la Fundació BBVA i l’Ivie, la UAB és la millor universitat en recerca de l’Estat.
U-Ranking2016
La Fundación BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (Ivie) han presentat el document U-Rànquing 2016 Indicadors sintètics de les Universitats Espanyoles, la quarta edició dels resultats de les universitats analitzades en les seves activitats docents, d'investigació i d'innovació i desenvolupament tecnològic. L’estudi ofereix una ordenació de les institucions, 61 en aquesta edició, per a cada àmbit i per al conjunt de les activitats universitàries.
 
En el rànquing de recerca, que ordena les universitats segons els resultats de l’avaluació de l’activitat investigadora, la Universitat Autònoma de Barcelona ocupa la primera posició, amb una puntuació de 1,9, seguida per la Universitat Pompeu Fabra (1,7), la Universitat de Barcelona (1,5) i la Universitat Politècnica de Catalunya (1,4).
 
La UAB ocupa la segona posició en el rànquing general, per darrere de la UPF i seguida de la UPC i de la Politècnica de València; la quarta posició en qualitat de la docència; i la novena posició en innovació i desenvolupament tecnològic.
 
L'informe U-Rànquing 2016, Indicadors Sintètics de les Universitats Espanyoles confirma que les millors universitats d'Espanya se situen -en la seva majoria- en les grans àrees metropolitanes i els seus resultats tripliquen els de les menys productives gràcies a la seva potència investigadora ia les oportunitats de realitzar amb intensitat activitats de transferència tecnològica en el seu entorn.
 
Segons l’informe, Catalunya poseeix el millor sistema universitari, seguida de Cantabria, la Comunitat Valenciana, Navarra, les Illes Balears i Madrid.
 
Desenvolupat per la Fundació BBVA i l'Ivie, el projecte U-Rànquing 2016 ha estat dirigit pels professors Francisco Pérez i Joaquín Aldás (Ivie i Universitat de València) en col·laboració d'Irene Zaera, Rodrigo Aragón i Héctor García, tècnics d'investigació de l'Ivie.

Dins de