Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB, present a la cimera internacional de l'ONU sobre la societat de la informació

01 jul. 2025
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El grup de recerca TransMedia Catalonia, juntament amb la Xarxa AccessCat, tindrà un paper destacat a la Cimera Mundial de la Societat de la Informació (World Summit on the Information Society, WSIS), que tindrà lloc del 7 a l’11 de juliol a Ginebra (Suïssa), organitzada per les principals agències de l’ONU, com la UIT, UNICEF o la UNESCO.

La UAB, present a la cimera internacional de l¿ONU sobre la societat de la informació

El WSIS té com a objectiu garantir una cooperació digital global per construir societats de la informació i el coneixement inclusives, centrades en les persones i orientades al desenvolupament. En l’edició d’enguany, el grup TransMedia Catalonia (UAB) i la Xarxa AccessCat (coordinada per la UAB i membre de la UIT), han organitzat la sessió «Media and Education for All: Bridging Female Academic Leaders and Society towards Impactful Results» (‘Mitjans i educació per a tothom: connectar les dones líders de l’acadèmia amb la societat per aconseguir resultats d’impacte’).

Aquesta taula rodona explorarà el lideratge femení en la recerca a través de projectes relacionats amb els mitjans i l’educació que contribueixen a la construcció d’una societat inclusiva que garanteixi els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Hi participaran les investigadores de la UAB Anna Matamala, que presentarà els resultats del projecte ENACT, que tracta sobre notícies fàcils: continguts informatius redactats amb un llenguatge més comprensiu i inclusiu que garanteixin l’accés a la informació a persones que experimentin barreres als mitjans tradicionals, com són les persones amb discapacitat intel·lectual o les persones migrades; Pilar Orero, directora de TransMedia Catalonia, que exposarà els resultats del projecte MOSAIC, una recerca puntera i innovadora en l’ús de la intel·ligència artificial per millorar l’accessibilitat i fer que els serveis basats en IA puguin ser utilitzats independentment de les diverses necessitats dels usuaris, i Estel·la Oncins, que parlarà del projecte InclusiVRity, que utilitza la realitat virtual per promoure i educar en inclusivitat a les aules.

A més, Pilar Orero participarà en una sessió paral·lela sobre ciutats intel·ligents sostenibles, accessibles i inclusives amb experts d’arreu del món. Així mateix, prendrà part en el congrés AI for Good, centrat en l’ús ètic i responsable de la intel·ligència artificial, que tindrà lloc de manera gairebé simultània al WSIS, entre el 8 i l’11 de juliol. Alhora, el grup de recerca serà present a l’estand de la Xarxa AccessCat (xarxa de transferència de resultats de recerca finançada per l’AGAUR i primera xarxa R+D+I en ciències socials i humanitats finançada per la Generalitat de Catalunya) per fer transferència de la seva recerca en un aparador internacional amb presència de governs, legisladors i institucions globals.

La sessió es podrà seguir en línia però cal registrar-s’hi prèviament.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat
  • Aliança pels objectius

Dins de