Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB lliura el Segell de transparència Infoparticipa

22 des. 2014
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
El proppassat 22 de desembre, al Palau de Pedralbes de Barcelona, a tenir lloc la cerimònia d'entrega de la segona edició del Segell Infoparticipa a la qualitat i a la transparència de la comunicació pública local. 
lliurament del Segell Infoparticipa
L'acte de lliurament de les distincions va comptar amb la presència de la vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, del vicerector de Relacions Institucionals i Territori de la UAB, Manel Sabés i d'alcaldes i alcaldesses de les ciutats acreditades.

El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB. En aquesta segona edició, el Consell Certificador ha acordat concedir-lo als webs de 67 ajuntaments, un xifra que suposa gairebé el doble dels 34 de la primera edició. D’aquests, 20 han assolit una puntuació del 100% d’indicadors positius, mentre que a la primera edició només eren 3. Un ha aconseguit una Menció. I s’ha acordat atorgar un reconeixement a altres 9 ajuntaments, sigui perquè han passat d’un suspens a un aprovat superior al 60%, sigui de forma excepcional, perquè compten amb la puntuació requerida per a un Segell o una Menció però els falta complir un o dos indicadors preferents. En total, doncs, han merescut algun guardó del Segell Infoparticipa els webs de 77 ajuntaments, mentre que a la primera edició van ser 48.

Per la supervisió dels criteris d’avaluació i de concessió dels guardons, es va crear el passat 18 de novembre un òrgan col·legiat: el Consell Certificador del Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, presidit pel Secretari de Cooperació i coordinació de les administracions locals del departament de Governació i relacions institucionals de la Generalitat, Marc Prat. 
 
Aquestes bones pràctiques s’avaluen al Mapa Infoparticipa a partir de 41 indicadors que responen a quatre preguntes bàsiques a les quals les ciutadanes i els ciutadans tenen dret a tenir resposta: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, quina informació proporcionen sobre la gestió i quines eines ofereixen per a la participació. Aquest mapa és una plataforma en línia elaborat per la UAB des del 2012. La versió actual s'ha elaborat gràcies al suport d'un projecte R+ D+i concedit pel Ministeri d'Economia i Competitivitat (2013-2015).

Més informació: Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural

Dins de