Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB investiga en les malalties a les que es dedica La Marató de TV3

14 des. 2016
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
Rubèn López i Guillermo García-Alías, de l'Institut de Neuorciències de la UAB, i Antoni Dávalos, de la Unitat Docent de l'Hospital Germans Trias i Pujol de la UAB ens expliquen l'ictus i les lesions medul.lars i cerebrals traumàtiques, malalties sobre les que fan recerca i a les que es destinarà la recaptació a la Cursa de la UAB. l
UAB
L'Institut de Neurociències de la UAB va nèixer l'any 2003 quan un grup de biòlegs moleculars, fisiòlegs, neuropatòlegs, històlegs, psicòlegs, psicobiòlegs i bioinformàtics que treballen a la UAB el van crear mb l'objectiu estratègic de deixar enrere les disciplines tradicionals, i abordar de manera multidisciplinària i translacional qüestions claus del cervell al segle XXI com són la neurodegeneració, la neuroregeneració i les bases de la ment normal o trasbalsada.

L'InC s'interessa per com funciona el cervell normal, què passa quan esdevé malalt, i com es cura. Explora tots els nivells de l'organització biològica des de la interacció de molècules al comportament fent servir per a això cultius cel•lulars, models animals i pacients. L'objectiu final és desenvolupar noves teràpies cel•lulars, moleculars, i genètiques pel tractament de patologies cerebrals. Rubèn López i Guillermo García-Alías són els investigadors de l'InC que expliquen les malalties.

Antoni Dávalos és metge especialista en Neurologia. Durant 18 anys va liderar la Secció de Neurologia i la Unitat d’Ictus de l’Hospital Josep Trueta de Girona, on va ser també director científic. És cap del Servei de Neurologia i director clínic de l’àrea de Neurociències de l'Hospital Germans Trias des de l’octubre de 2004, i professor titular del Departament de Medicina de la UAB. Ha contribuït a establir pioners i importants tractaments en l’àmbit de l’ictus, una tasca que ha estat reconeguda i premiada a nivell internacional.

Dins de