Vés al contingut principal

La UAB impulsa les energies renovables amb la instal·lació de plaques solars

21 març 2022
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El passat 19 de març va entrar en funcionament una nova instal·lació solar fotovoltaica en règim d’autoconsum que permetrà un estalvi d'uns 15.000 euros anuals i una reducció d’emissions de 64,8 tones de CO2, amb una vida útil del projecte superior als 30 anys.

Plaques solars fotovoltaiques

La coberta de la Biblioteca d’Humanitats disposa d’una instal·lació solar fotovoltaica en règim d’autoconsum. S’hi han instal·lat dos camps fotovoltaics: un d’orientat al sud, amb una potència de 56,44 kWp, mentre que el segon s’orienta al sud‐oest, amb una potència de 59,84 kWp maximitzant així la producció fotovoltaica de la instal·lació.

Amb una potència total de 116 kWp, la instal·lació solar genera uns 160.000 kWh anuals, de manera que es cobrirà un 14,2 % de l’electricitat consumida a l’edifici amb una ràtio d’autoconsum del 100 %. El rati d’autoconsum és del 100% perquè la planta solar fotovoltaica es connectarà, en baixa tensió, al quadre general de la Plaça del Coneixement del qual s’alimenten els edificis següents MRA, Biblioteca d’Humanitats, G5, G6, Mòduls de la Facultat de Ciències de l’Educació, FTI i Bar restaurant Educació. D’aquesta manera, qualsevol excedent de producció elèctrica de la planta podrà ser consumit per qualsevol d’ells.

S’esperen uns estalvis anuals de 15.000 euros, i un estalvi d’emissions de 64,8 tones de CO2 amb una vida útil del projecte superior als 30 anys. La inversió econòmica ha estat de 106.480 euros (IVA inclòs). La instal·lació va entrar en funcionament el passat 19 de març de 2022.

Durant el 2022 s'ha previst també la instal·lació solar fotovoltaica a l’Escola d’Enginyeria, amb una potència de 120 kWp i una inversió de 120.000 euros. Actualment el projecte es troba en fase de redacció i s’espera treure la licitació en els propers mesos.

Aquestes instal·lacions s’afegiran a la ja existent de la Plaça Cívica i formen part de l’estudi de desplegament de l’energia solar fotovoltaica al campus de la UAB on, de manera progressiva i prioritzada, s’aniran duent a terme instal·lacions solars fotovoltaiques a les cobertes dels edificis.

 Més informació: Pla Campus SiS 2018-2022

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Energia neta i assequible
  • Consum i producció responsables
  • Ciutats i comunitats sostenibles
  • Acció climàtica

Dins de