Vés al contingut principal

La UAB impulsa l'ús de la bicicleta al campus

05 abr. 2022
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

La UAB enceta aquest mes d'abril, coincidint amb l'arribada del bon temps, una campanya per fomentar l'ús de la bicicleta al campus.

diadelabici

Totes aquelles persones que vinguin en bicicleta a estudiar o treballar al Campus, a partir d'ara, se'ls permetrà l’accés a les dutxes del Servei d'Activitat Física (SAF) de forma gratuïta i limitant l’estada màxima a 30 minuts.

La UAB ha iniciat una campanya per tal de fomentar l'ús de la bicicleta al campus de la UAB, amb diferents activitats i accions amb l'objectiu que els membres de la comunitat UAB augmentin l'ús de la bicicleta.

D'una banda, sota l'eslògan "Vine al Campus de la UAB en bicicleta" es durà a terme entre l'1 d'abril i el 10 de maig (ambdós inclosos) el Repte "30 dies en Bici a a la UAB", consistent en recorrer un mínim de 30 quilòmetres entre aquestes dates, fet que permetrà optar a entrar en el sorteig d'algun dels premis que s'ofereixen. Per participar-hi cal descarregar l'app de Ciclogreen disponible per a dispositius Android i dispositius iOs i utilitzar-la per a registrar els desplaçaments en bicicleta. Podeu obtenir més informació del Repte "30 dies en bici a la UAB" aquí.

Descompte en el lloguer de bicicletes

D'altra banda, durant el mes d'abril, el servei BiciUAB ofereix un descompte del 50% en el servei de lloguer de bicicletes a tots els membres de la comunitat UAB. A més, com a novetat, les persones que vinguin en bicicleta a estudiar o treballar, a partir d'ara, se'ls permetrà l’accés a les dutxes del Servei d'Activitat Física (SAF) de forma gratuïta i limitant l’estada màxima a 30 minuts (es pot anar a l'apartat Mobilitat de la web UAB per ampliar aquesta informació).

El Servei BiciUAB és un centre integral de la bicicleta, ubicat a l'estació de FGC-UAB, que pretén fomentar l'ús d'aquest vehicle, com a mitjà de transport quotidià, i sensibilitzar sobre la necessitat de practicar una mobilitat més sostenible. Aquest servei ofereix, a més del lloguer de bicicletes, assegurança ciclista BiciUAB, servei d'assessorament, servei d'aparcament tancat, servei de reparacions de bicis, punt d'autoreparació, venda de bicis i accessoris. El servei BiciUAB compta amb un punt d'autoreparació per a bicis, que inclou una bomba d'aire per a inflar les rodes, un tornavís, alicates i altres elements (el pot fer servir qualsevol membre de la comunitat Campus UAB de forma lliure).

Tota persona de la comunitat campus UAB pot realitzar una revisió gratuïta durant el curs lectiu. Per a gaudir de la revisió cal presentar la targeta UAB o Esfera UAB en vigor i no cal demanar cita prèvia. Es tracta d'una revisió valorada en 33€ i inclou la mà d'obra de l'ajustament de transmissió, frens, direcció i neumàtics. Per contactar amb el servei es pot enviar un missatge a serveis@vaic.com. Més informació sobre el servei BiciUAB aquí

Carril bici de Badia al campus

D'altra banda, l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha iniciat el mes de març les obres del futur carril bici que connectarà Badia del Vallès amb la UAB. El nou tram pedalable tindrà 770 metres de longitud i permetrà als usuaris superar barreres com la C-58 o el riu Sec. L’actuació compta amb un pressupost de 845.000 euros i els treballs tindran una durada de sis mesos, amb la qual cosa el nou vial està previst que estigui enllestit a l’inici del curs universitari 2022-2023.

El camí actual entre Badia i la UAB té un acabat de paviment deteriorat i compta amb pendents molt fortes, fet que el convertien en un tram perillós per als usuaris. Ara es crearà un carril amb pendents més suaus, més ample i millor il·luminat. També es conserva el camí preexistent per a vianants i es segreguen les dues circulacions.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Energia neta i assequible
  • Acció climàtica

Dins de