Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB coorganitza el I Fòrum Barcelona Seguretat Alimentària

06 juny 2019
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
Divendres, 7 de juny, té lloc a l’Auditori Barcelona Business School la 1ª edició del Fòrum Barcelona Seguretat Alimentària, coorganitzat per diverses institucions i empreses, entre elles la UAB i adreçat a tots els agents de la indústria alimentària. La primera trobada se celebra amb el lema “+Higiene + Valor”.
I Fòrum barcelona Seguretat Alimentària
El Fòrum Barcelona Seguretat Alimentària està impulsat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la UAB , l’IRTA i les empreses Bioser i Itram Higiene. La primera edició, que se celebra coincidint amb el “Dia Mundial de la Seguretat Alimentària”, té com a objectiu fer èmfasi en l’impacte que té la higiene i les conseqüències que se’n deriven en tota la cadena alimentària, així com fer palesa la seva rellevància en termes de control i seguretat.

La trobada comptarà amb l'assistència de més de 200 persones i comprèn tres ponències i dues taules rodones. La primera d’elles serà impartida per  Javier Domínguez, responsable de l'Àrea de Seguretat Alimentària i Benestar Animal de la Comissió Europea, i tractarà sobre "L'impacte de la no-higiene en el compte de resultats d'una empresa. De l'èxit al tancament". A continuació, Carme Chacón, subdirectora general de Seguretat Alimentària i protecció de la Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, oferirà la ponència “Repercussions d’una crisi en una empresa alimentària. Per què a la nostra empresa, si ho teníem tot controlat?”. Finalment, José Juan Rodríguez, investigador de l'Àrea de Nutrició i Bromatologia de la UAB, dissertarà sobre "La importància de la interpretació de dades: presa de decisions davant la presència d'un patogen", donant peu a una taula rodona. Una segona taula rodona s’organitzarà posteriorment sota el títol "Més higiene és més valor? Necessitats i reptes en tota la cadena alimentària".

El BSA tindrà una periodicitat anual i comptarà amb experts de prestigi. L’objectiu és posicionar-lo com un entorn de reflexió i anàlisi de referència a Espanya, tant per a l’àmbit públic com privat, adreçat a tots els agents de la indústria alimentària.

Dins de