Vés al contingut principal

La UAB col·labora amb l'ajuntament de Palau-solità i Plegamans

10 maig 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB i l'ajuntament de Palau-solità i Plegamans han presentat, en una trobada al campus de Bellaterra, el seu acord per impulsar conjuntament projectes d'educació i patrimoni, que van signar amb el suport de les CORES d'Educació i Ocupabilitat i Patrimoni Cultural de la Universitat.

La UAB col·labora amb l'ajuntament de Palau-solità i Plegamans

El rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Javier Lafuente, i l'alcalde de Palau-solità i Plegamans, Oriol Lozano, han presentat avui l'acord de col·laboració que han signat les dues institucions per impulsar projectes d'educació i patrimoni. La presentació ha tingut lloc en una trobada a la seu del DigitalLAB de la UAB, a la Biblioteca d'Humanitats del campus de Bellaterra.

L'acte ha comptat també amb la participació del regidor d'Educació de l'ajuntament palauenc, Ignasi Fargas; la coordinadora de la CORE d'Educació i Ocupabilitat de la UAB i responsable del conveni, Laura Palou; la professora del Departament de Teories de l'Educació i Pedagogia Social de la UAB i investigadora del Grup de Recerca d'Eficàcia en la Formació Paloma Valdívia; i el coordinador dels UAB Open Labs, Alfons Miàs.

La UAB i l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, amb el suport de les CORES d'Educació i Ocupabilitat i Patrimoni Cultural de la Universitat, han signat un conveni marc per endegar conjuntament accions en l'àmbit de l'educació formal i informal en totes les etapes educatives, amb especial interès pels projectes amb components tecnològics. Estan previstes iniciatives de patrimoni cultural, promoció econòmica, rehabilitació urbana i accions adreçades a la perspectiva i igualtat de gènere, envelliment actiu, promoció de la inclusió i integració laboral de les persones amb discapacitat, difusió de la llengua catalana i de les vocacions STEAM. Amb aquest acord, Palau-solità i Plegamans s'incorpora a la xarxa d'ajuntaments del territori en els quals la UAB desenvolupa treball de camp.

Ambdues institucions han col·laborat ja en algunes iniciatives com el projecte El dimoni de les pedres, en què la investigadora Paloma Valdivia ha treballat amb la regidoria d'Educació de l'ajuntament de Palau. Es tracta d'una iniciativa per recopilar i digitalitzar informació històrica i patrimonial per crear continguts multimèdia educatius, que han estat validats i seran utilitzats a les escoles del territori. Hi han col·laborat, a més, centres educatius, associacions i ciutadania amb la voluntat de reforçar alhora la identitat col·lectiva i personal. A més, tres estudiants del Grau en Educació Primària de la UAB estan desenvolupant els seus treballs de final de grau a la localitat vallesana i, aquest 2021, un estudiant del Màster en Humanitats i Patrimoni Digitals farà un treball d'investigació coordinat pel municipi i els UAB Open Labs.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat
  • Ciutats i comunitats sostenibles

Dins de