Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB celebra el Dia Internacional de la Dansa amb tres actuacions de carrer

28 març 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El dimecres 19 d’abril, a les 13.30 h, l'Espai SiS de l'Eix Central es converteix en un aparador de música i dansa, amb motiu del Dia Internacional de la Dansa. L’Aula de Dansa de la UAB i la parella de coreògrafs professionals, Clémentine & Lisard, ofereixen tres coreografies per celebrar aquesta data. A més, coincidint amb la celebració de la XIII Setmana Saludable i Sostenible, la Unitat de Cultura en Viu i l’Aula de Dansa de la UAB organitzen el 17 d’abril, a les 13.30 h, una classe de dansa contemporània gratuïta i oberta a totes les persones interessades a provar, sense importar-ne el nivell en aquesta disciplina artística.  

La parella professional de coreògrafs Clémentine & Lisard
Fotografia de Meri de Santos

El 29 d’abril és una data important en la història de la dansa. Amb motiu del naixement del ballarí i coreògraf Jean-Georges Noverre, qui és considerat el creador del ballet modern, la UNESCO va proclamar aquesta jornada com el Dia Internacional de la Dansa. La UAB, que trasllada la celebració d’aquesta data al 19 d’abril, busca homenatjar la dansa com una disciplina d’art universal i diversa, i una forma d’expressió que no coneix de barreres ètiques, polítiques o culturals. 

L’Aula de Dansa de la UAB ofereix una mostra coreogràfica de carrer a l'Espai SiS de l'Eix Central el dimecres 19 d’abril, entre les 13.30 i 15 h. Els membres del Taller de Dansa Contemporània de nivell mitjà, dirigits per Laia Santanach, mostraran la seva coreografia Rise, resultant del treball fet al llarg d’aquest segon semestre. D’altra banda, el Taller d’Iniciació de Dansa Contemporània, dirigit per Mario G. Saez, també presentarà la seva mostra coreogràfica Ephemerals.  

A més, el duo de coreògrafs professionals, Clémentine & Lisard, participarà en aquesta jornada, amb la seva peça de dansa Scotoma. Scotoma és una invitació a reflexionar sobre tot allò que captura i dirigeix la nostra atenció. Clémentine Telesfort i Lisard Tranis centren la temàtica de la seva coreografia en l’escotoma, l’àrea del camp visual en què l’agudesa visual està parcialment disminuïda o totalment degenerada, com el punt mort dels retrovisors dels cotxes.  Amb el pretext que mirar no sempre significa veure, els dos ballarins representen dues persones que estan immerses en el seu propi món i que s’ajudaran mútuament a descobrir altres perspectives amb les quals podran ampliar les seves mirades i entendre allò que desconeixien.  

Clémentine Télesfort (França) i Lisard Tranis (Espanya) són dos artistes de dansa que, des del 2017, treballen plegats en diferents companyies internacionals, com Guy Nader i Maria Campos, o Lali Ayguadé, entre d’altres. Ambdós artistes han conreat conjuntament un llenguatge que els uneix, ja que fusiona la dansa i el teatre, i els ha permès explorar diversos formats com la videodansa o les peces que poden ser executades tant al carrer o com a un teatre.  

El Dia Internacional de la Dansa coincideix amb la celebració de la XIII Setmana Saludable i Sostenible, cinc dies plens d'activitats que tenen la mirada posada en la nostra salut i una major sostenibilitat en el nostre entorn. Per aquest motiu, la Unitat de Cultura en Viu i l’Aula de Dansa de la UAB organitzen el dilluns 17 d’abril, a les 13.30 h, a la Sala d’Assaig 2 de l’Edifici Àgora, una classe de dansa contemporània per donar a conèixer aquesta disciplina artística a qualsevol membre de la comunitat universitària. La classe és gratuïta i no hi ha restricció de nivell. Si esteu interessats a assistir, cal que us inscriviu en aquest formulari.  

Si voleu més informació sobre la nostra activitat, la programació o qualsevol inquietud artística que vulgueu compartir, podeu contactar amb nosaltres mitjançant el correu electrònic cultura.enviu@uab.cat, les nostres xarxes socials o el nostre canal de Telegram, @culturaUAB. A més, us podeu subscriure al nostre butlletí bisetmanal per no perdre-us qualsevol novetat en la programació. 

Dins de