Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB aportarà 15.000 euros a La Marató de TV3 gràcies a La Cursa

02 feb. 2015
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
La solidaritat de gairebé 2.000 persones que van participar a La Cursa al campus de Bellaterra de la UAB el dia 14 de desembre ha permès incrementar en un 30% la donació recollida a La Marató de TV3, destinada a les malalties del cor.
CursaPost

L'any passat la UAB va fer una aportació amb la cursa de 12.000 euros per a La Marató de TV3, que estava destinada a les malalties neurodegeneratives. Enguany, gràcies a a tots ells, s'han recollit 15.000 euros, 3.000 euros més que en l'edició passada. En aquesta edició s'ha reduït la despesa d'organització i s'han incrementat els espònsors. La xifra que aportarà la UAB serà superior gràcies, en definitiva, a la solidaritat de les persones i entitats participants que han continuat mostrant la seva solidaritat per a la investigació en les malalties que proposa La Marató de TV3.

CURSA MOLT PARITÀRA
Va ser una cursa molt paritària: del total d'inscrits, el 51 % van ser dones, i el 49% homes. El 51% van participar en la cursa de 9 km., el 46 % en la caminada de 5 km., i el 3% en la cursa de mobilitat reduïda. Del total d'inscrits, el 24% procedien de Barcelona, el 18% de Cerdanyola, l'11% de Sabadell, el 7% de Bellaterra, i la resta, de poblacions com Sant Cugat, Badalona, Manresa, Barberà, Montcada, entre d'altres.

VOLUNTARIS
Un centenar de persones, la majoria estudiants i personal d'administració, hi van participat des de primera hora del matí, com a voluntaris, col.laborant en les tasques d'organització, coordinats per la Fundació Autònoma Solidària (FAS). Un altre grup d'estudiants del Grau de Fisioteràpia també hi van col·laborar voluntàriament per a ajudar en la recuperació física dels participants, una vegada acabades les curses.

TRES RECORREGUTS
En la cursa de 9 km. va guanyar, en la categoria masculina, Eric Teruel Casajuana (Joventut Atlètica Montcada), amb un temps de 31:05; i en la categoria femenina, Eva Parrado Romero (C.A.Laietània), amb un temps de 35:54. Després de l'arribada dels corredors, va tenir lloc la caminada, de  5 km., per dins el campus, en un ambient molt festiu i solidari. Una mica abans, es va fer la cursa de mobilitat reduïda, d'uns 500 metres de distància, molt emotiva pel valor i esforç que va suposar pels seus participants. En la cursa de mobilitat reduïda hi van participar un total de 83 persones, una dada destacable tenint en compte que són gairebé inexistents aquest tipus de curses adreçades a les persones que pateixen mobilitat reduïda.

SORTIDA RETRANSMESA PER TV3
TV3 va retransmetre en directe la sortida de la cursa, dins el programa La Marató, que es va fer durant tot el diumenge a la televisió catalana. El periodista d'esports Pere Escobar va venir al campus per explicar-ho davant les càmeres. Va entrevistar des del punt de sortida a un corredor i a una voluntària, just moments abans que es donés el tret de sortida de la cursa, a les 11 hores del matí. El Sergi, l'estudiant de doctorat a Veterinària, i l'Olga, PAS de l'Escola d'Enginyeria, van mostrar davant les càmeres la seva emoció i il·lusió de contribuir a una causa solidària com és aquest esdeveniment.

Aquesta cursa l'organitza la UAB, amb la col.laboració de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Xarxa Catalana d'Universitats Saludables (Us.cat).