Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB acull una trobada de la Xarxa Catalana d'Universitats Saludables

19 feb. 2016
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Les III Jornades US.cat tindran lloc el 25 de febrer a la UAB, com a seu de la presidència i coordinació de la Xarxa Catalana d'Universitats Saludables. Es faran ponències i una taula rodona així com una visita a l'edifici ICTA. També tindrà lloc l'acte d'adhesió d' universitats a la xarxa així com l'acte de transferència de la presidència.

RoureSostenible
Durant les jornades també tindrà lloc l'acte d'adhesió de quatre universitats a la xarxa així com l'acte de transferència de la presidència, que ara serà de la UAB.
Les III Jornades s'obriran a les 9.30 hores a la sala d'actes de l'edifici Rectorat, a càrrec del Rector de la UAB, Ferran Sancho, Joan Guix, secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, i Andreu Benet, respresentant de la xarxa US.cat.  A continuació, a les 9.45 hores, tindrà lloc la ponència inaugural, que oferirà el Vicerector de Relacions Institucionals i Territori de la UAB, Manel Sabés, que tractarà del Campus SIS, campus saludable i sostenible.

Tot seguit hi haurà la ponència central, a càrrec d'Antoni Aguiló, vicerector de Campus, Cooperació i Universitats saludables de la Universitat de les Illes Balears, que parlarà de la salut i els entorns sostenibles.

A les 10.45 hores tindrà lloc l'acte de signatura d'adhesió a la xarxa per part de la UOC, la Universitat Internacional de Catalunya, la Universitat Ramon Llull i la Universitat de les Illes Balears així com l'acte de transferència de la presidència i coordinació de la xarxa US.cat.

A les 11.10 hores hi haurà un esmorzar, exposició de pòsters i passeig saludable des del Rectorat fins a l'edifici ICTA (Institut de Ciències i Tecnologia Ambientals de la UAB). A les 11.55 hores els participants a les jornades arribaran a aquest edifici, on la seva directora, Jordina Belmonte, els donarà la benvinguda i els presentarà les línies de recerca ambiental de l'institut.

A les 12.10 hores tindrà lloc una taula rodona de bones pràctiques en què totes les universitats participants exposaran els seus projectes en aquest àmbit. A les 13.45 hores es farà la cloenda de les jornades i una visita guiada a l'edifici sostenible de l'ICTA.

La inscripció és gratuïta però cal inscriure's prèviament mitjançant un formulari on-line.

La xarxa catalana d'universitats saludables
En 1986, la Carta D’Ottawa per a la Promoció de la Salut establia com una de les cinc àrees d’acció prioritàries per promocionar la salut “la creació d’entorns que recolzin la salut”. La Universitat com a institució acadèmica i humana ofereix nombroses oportunitats per a la promoció de la salut tant del seu personal d’administració i serveis, del professorat i dels estudiants que en un futur tindran capacitat de decidir i influir sobre les condicions de salut que afecten a tercers.

La xarxa US.cat, considera "una universitat saludable com aquella que crea un ambient saludable per a l’estudi i ambients de vida sans per a estudiants i personal; augmenta el perfil de salut, de la promoció de la salut i dels temes d’aquest àmbit en la docència i la recerca i desenvolupa aliances per a la promoció de la salut amb repercussió en la comunitat".

La promoció de la salut porta a la Universitat cap a l’excel·lència de la docència i la recerca, millorant la seva imatge pública, el perfil de la universitat, el benestar dels estudiats, del personal d'administració i serveis, i de les seves condicions de vida.

Les universitats membres d'aquesta xarxa són la Universitat Abat Oliba CEU, la  Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Vic-Universitat Central i la Universitat Rovira i Virgili.

Per consultar el programa de les III Jornades US.cat aneu aquí.

Dins de