Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB acull una prova pilot de la primera Lliga de Debat Sènior de la Xarxa Vives

03 maig 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB acull el dimecres i dijous, 4 i 5 de maig, la primera edició de la Lliga de Debat Sènior de la Xarxa Vives -en forma de prova pilot-, en la qual alumnat d'entre 50 i 80 anys debatran al voltant de la pregunta «Cal que el poder públic controli els mitjans de comunicació?» La final de la lliga tindrà lloc el dijous, 5 de maig, en el marc de la la IX Trobada de Programes Sènior de la Xarxa Vives, que organitza la Xarxa juntament amb el programa Universitat a l'Abast de la UAB.

LligaDebatSeniorUABcontraUPF
A la taula, l'equip de la UAB. Al púlpit, un membre de l'equip de la UPF.

El dimecres, 4 de maig, tindrà lloc la primera edició en forma de prova pilot de la Lliga de Debat Sènior de la Xarxa Vives d'Universitats, a l'Auditori de la UAB, a la Facultat de Filosofia i Lletres, en el marc de la IX Trobada de Programes Sènior de la Xarxa Vives, organitzat per la Xarxa Vives juntament amb el programa Universitat a l'Abast de la UAB.

La inauguració serà a les 13h i anirà a càrrec de la degana de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, Margarita Freixas; el coordinador acadèmic del programa institucional Universitat a l’Abast de la UAB, Tomàs Peire; i la cap de jutges, Fani Grandes, i el cap de jutges, Vicent Rebollar.

Des de les 13.30h i fins a les 20 h aniran tenint lloc els debats entre els quatre equips participants, que giraran al voltant de la pregunta «Cal que el poder públic controli els mitjans de comunicació?»-. En aquesta prova pilot hi participaran quatre universitats, seleccionades mitjançant un sorteig: la UAB, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Miguel Hernández i la Universitat de les Illes Balears. 

"Els participants són estudiants dels programes sènior de les universitats, amb edats que van dels 50 fins als de més de 80 anys", explica Sergi Arenas, responsable de la Universitat a l'Abast de la UAB i coordinador d'aquesta Lliga per part de la UAB, amfitriona de l'esdeveniment com a universitat que presideix la Xarxa Vives actualment.

En el cas de l'Autònoma, l'equip que hi competirà són estudiants de l'Aula d'Extensió Universitària de Sant Pau, que tenen entre 70 i 82 anys: Ramon Marcet, Olga Cambray, Immaculada Moratalla i Maria Alas.

Trobada de Programes Sènior de la Xarxa Vives

L'endemà, el dijous, 5 de maig, en el mateix emplaçament, tindrà lloc la IX Trobada de Programes Sènior de la Xarxa Vives d'Universitats, que inaugurarà a les 9.30h, el rector de la UAB i president actual de la Xarxa Vives, Javier Lafuente.

Aquesta trobada, que es fa de forma periòdica, té a com objectiu oferir una sessió de formació centrada en com l’accés a la formació és un element clau, no només per construir una ciutadania més competent a l’hora d’afrontar els reptes que suposa envellir, sinó per construir un projecte personal propi amb sentit i significat. Igualment, es tractaran altres factors que emergeixen com a rellevants a l’hora de plantejar un “bon envellir” tant personal com col·lectiu.

A les 9:45h, Sergi Arenas, coordinador tècnic del programa Universitat a l’Abast de la UAB, presentarà la conferència  “Passos cap a una nova vellesa: el paper de la formació al llarg de la vida”, que oferirà Javier Yanguas, psicòleg gerontòleg, director científic del Programa de Gent Gran de la Fundació “la Caixa” i director de projectes d’Aubixa Fundazioa. Com a relatores hi participaran Andrea Ceballos, estudiant del grau de Psicologia de la UAB, i Rosa Maria Ruiz, estudiant del Pla Formatiu Aprenent al Campus i membre de l’Aula d’Extensió Universitària per a persones grans de Sant Quirze del Vallès (Universitat a l’Abast – UAB).

En el marc de la trobada, tindrà lloc la final de l’edició pilot de la Lliga de Debat Sènior, a les 11.30 hores. El lliurament del premis, a les 13h., anirà a càrrec de la vicerectora d’Alumnat i d’Ocupabilitat de la UAB, Anabel Galán.

Paral.lelament tindrà lloc la sessió anual del Grup de Treball de Programes Sènior de la Xarxa Vives, en què es valorarà i aprovarà el Pla de Treball per al curs 2022-2023. Serà una trobada que dirigirà Ignasi Casadesús, secretari executiu de la XVU. La cloenda de la reunió, a càrrec de Tomàs Peire, coordinador acadèmic del programa Universitat a l’Abast de la UAB, tancarà  aquesta jornada dedicada a reflexionar al voltant de la importància de l'accés a la formació.

 

 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de