Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La quarta temporada de "Universo Sostenible", en emissió

16 set. 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La sèrie audiovisual de divulgació científica, coproduïda per la Crue i en col·laboració amb una trentena d'universitats, ha començat a emetre la seva quarta temporada, dins de l'espai “L'aventura del saber” de TVE. Tres dels capítols compten amb la participació de Gemma Cànoves, Virginia Luzón i Joan-Ramon Laporte, com a experts de la UAB, respectivament, en els camps del turisme, els mitjans de comunicació i la farmacologia.

4a temporada de Universo Sostenible

La quarta temporada de “Universo Sostenible” consta de 10 programes de deu minuts de durada, que s'emetran setmanalment, des del 15 de setembre, a les 10,30 h, dins del programa “La aventura del saber” de la 2 de TVE. La UAB és present en aquesta temporada en tres dels espais produïts, a través del personal de recerca que ha participat:

 

Està canviant la manera de plantejar-se el turisme? (T4-Cap. 2)

Amb la participació de Gemma Cànoves, catedràtica del Departament de Geografia

 

Quin paper tenen els mitjans de comunicació en l'actualitat? (T4-Cap. 4)

Amb la participació de Virginia Luzón, professora titular del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat i vicerectora de Comunicació i Promoció de la Universitat.

 

Com s'estudien els fàrmacs? (T4-Cap. 9)

Amb la participació de Joan-Ramon Laporte, professor honorari del Departament de Farmacologia, Terapèutica i Toxicologia.

 

Altres vídeos que formen part de la quarta temporada són els següents:

Què significa una arquitectura sostenible?

Enllaç al vídeo: (T4-Cap.1)

Es poden evitar els desastres naturals? (Cap. 3)

Quin paper tenen les unitats de cultura científica? (Cap. 5)

Podem aconseguir una societat més inclusiva? (Cap. 6)

Com avancen les telecomunicacions? (Cap. 7)

Com serà el cotxe del futur? (Cap. 8)

 

Crue Universidades Españolas produeix “Universo Sostenible”, en què participen una trentena d'universitats, en col·laboració amb el Taller d'Audiovisuals i la Unitat de Cultura Científica i Innovació de la Universitat de València. La proposta, que té com a objectiu afavorir la divulgació de la recerca científica que es desenvolupa en les universitats, es construeix des de la perspectiva del treball en xarxa, la col·laboració institucional i la participació universitària.

Dins de