Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

"La intel·ligència artificial és una amenaça?", a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

09 feb. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

“La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?” Aquest és el tema que es debatrà a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. A la UAB la fase local tindrà lloc a la Sala Teatre del 19 al 23 febrer, i comptarà amb la participació de 16 centres educatius. La fase final serà del 17 al 19 d'abril de 2024 a la Universitat Jaume I.

Lliga de Debat

La Universitat Autònoma de Barcelona acull una nova edició del projecte Suma’t al Debat, una iniciativa que busca promoure l’ús efectiu de la paraula i la capacitat de parlar en públic entre l’alumnat. Aquest projecte, amb un enfocament innovador en l’educació, ofereix un enriquiment acadèmic i personal dels participants. 
 
Suma’t al Debat s’estructura en dues competicions de debat acadèmic on els participants han de defensar posicions a favor o en contra de temes de rellevància actual. Aquest format de debat no només estimula la construcció d’arguments sòlids i coherents, sinó que també promou l’anàlisi crítica i el treball col·laboratiu. 
 
La primera de les competicions és dirigida a l’alumnat de secundària i batxillerat, i enguany se centra en la temàtica: “la intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?”. La competició compta amb la participació de 16 centres educatius. La fase final tindrà lloc del 17 al 19 d'abril de 2024 a la Universitat Jaume I, després d’una fase local a la Sala Teatre de la UAB del 19 al 23 de febrer de 2024. 

La segona competició s’orienta cap a l’alumnat universitari, amb el debat centrat en: “cal ser tolerants amb els intolerants?”. Aquesta competició se celebrarà del 26 al 28 de febrer de 2024. Els equips competiran en almenys tres debats, amb el català com a llengua vehicular. A més, es proporcionarà formació en línia i recursos diversos per a la preparació dels participants. 
 
Un camí cap a l’excel·lència 
 
Participar a Suma’t al Debat representa una experiència per als estudiants que va més enllà de l’aprenentatge de tècniques de debat. Aquest projecte facilita el desenvolupament d’habilitats com la comunicació no verbal, la recerca i l’anàlisi d’informació i el treball en equip. D’aquesta manera, es contribueix no només al desenvolupament acadèmic, sinó també al desenvolupament personal dels estudiants, i els prepara per a futurs reptes professionals i personals.
 
La UAB convida l’alumnat a aprofitar aquesta oportunitat única de creixement i aprenentatge. Per a més informació sobre les competicions, es recomana visitar les xarxes socials de la Lliga de Debat, on podreu seguir les classificacions i les últimes notícies al nostre Twitter.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de