Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La Fundació UAB crea un nou programa preuniversitari per a estudiants estrangers

30 maig 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Al setembre començarà una nova edició del programa de recent creació Foundation Year, que prepararà als estudiants internacionals per assolir un nivell B2 d’espanyol i els orientarà per accedir a estudis universitaris. El programa els aproparà també a la Història i Cultura de Catalunya.

Estudiants estrangers durant una visita cultural a Barcelona

Aquest programa acadèmic, que començarà a partir del pròxim curs acadèmic, tindrà per objectiu facilitar l’accés als estudiants estrangers a la formació superior de la FUAB i de la UAB (CFGS, Graus i Màsters), a més d'altres universitats espanyoles.

L’idioma és una de les principals traves perquè els estudiants internacionals vinguin a les universitats espanyoles. Per aquest motiu, el programa Foundation Year té la finalitat que puguin assolir el nivell B2, necessari perquè superin els seus estudis amb èxit.

Les classes d’espanyol, a càrrec d’UAB Idiomes, seran de 20 hores setmanals i començaran al setembre de 2023 per aquelles persones sense coneixements bàsics de l’idioma. Els estudiants amb un A2 podran es podran incorporar al gener de 2024Un cop superat el programa, els estudiants rebran un certificat d'acreditació del nivell espanyol (SIELE).  

 

Habilitats acadèmiques i immersió en la Història i Cultura de Catalunya

A partir de gener, els estudiants cursaran una assignatura obligatòria, “Habilitats acadèmiques”, que els permetrà obtenir recursos i competències acadèmiques claus per al món universitari. També tindran seminaris sobre la Història de Catalunya i immersió en la cultura catalana.

L’assignatura donarà crèdits ECTS que es podran convalidar a l’Escola FUAB Formació, específicament en els Graus de Turisme, Turisme en Anglès i Direcció Hotelera (3 crèdits), i el Grau en Prevenció i Seguretat Integral (6 crèdits).

Els estudiants que aprovin el programa Foundation Year podran sol·licitar l’accés als graus de la FUAB i la UAB, a més d’altres universitats, a través de la preinscripció universitària i la homologació dels seus estudis.

 

Servei d’orientació per a l’accés a futurs estudis

Durant el programa, cada estudiant rebrà orientació i assessorament per preparar la preinscripció universitària, el procés d'homologació dels títols o com fer la sol·licitud d’admissió d’un màster.

L’experiència inclourà 3 visites guiades al Campus de la UAB i a les instal·lacions de la Fundació UAB, on es faran sessions informatives i d'orientació sobre graus per part de les facultats i els centres.

 

Seminaris de diverses temàtiques

Entre els objectius del programa hi ha introduir als estudiants en temes i assignatures universitàries d'interès general.

Hi haurà un total de 10 seminaris impartits per docents universitaris sobre temes com: planificació urbana i Smart Cities, història de Catalunya, pensament crític, nanociències i nano tecnologia, comunicació intercultural, introducció a les finances o robòtica, entre d’altres.

 

Una experiència vital única a Barcelona

Durant l’estada, s’organitzaran activitats lúdiques i visites culturals per conèixer Barcelona i diversos punts del territori català. Aquestes visites permetran tenir una experiència més immersiva amb la cultura local, i també descobrir conjuntament altres llocs turístics i d’interès cultural.

Dins de