La FAS presenta la memòria d'activitats del curs 2023-2024
La FAS ha publicat la memòria d’activitats corresponent al curs 2023-2024, un document que recull dades rellevants sobre els programes, les activitats i les persones que han format part de l’acció social impulsada per la fundació. La memòria inclou també el testimoni directe de voluntariat, estudiants i professionals que han fet possible aquesta tasca col·lectiva.
,0.jpg)
La memòria es divideix en diferents apartats, com ara, la identitat de la FAS, les dades d’impacte, el servei d’atenció a la discapacitat, i els projectes d’acció social i voluntària, on s’especifiquen els diversos programes que impulsa la FAS, així com la xarxa de voluntariat que en forma art i el seu origen dins de la comunitat universitària.
Un dels aspectes més destacats d’aquest curs ha estat l’increment significatiu de persones ateses. El programa PIUNE, de suport a estudiants amb discapacitat, ha passat de gestionar 793 atencions el curs passat a 1.023 aquest curs. Així mateix, la beca UAB Refugi ha beneficiat 40 estudiants, cinc més que l’any anterior.
El curs 2024-2024 ha estat clau per a la consolidació i l’impuls de nous projectes d’acció social. Destaquen especialment les iniciatives com el Programa Justícia Joves, creat amb el suport del Departament de Justícia de la Generalitat, que busca trencar l’aïllament social i els estigmes associats als joves interns del CP Joves. Paral·lelament, la FAS ha participat en el projecte europeu Chat+, una iniciativa que ha promogut la prevenció de la mutilació genital femenina (MGF) a Europa que ha involucrat joves catalans i catalanes en la lluita contra aquesta pràctica.
La memòria també posa en valor la tasca acadèmica que ha contribuït a la transformació social, reconeixent els 34 estudiants premiats pels seus TFG que han realitzat mitjançant la metodologia d’Aprenentatge Servei.
Aquest curs també ha coincidit amb el 20è aniversari del Campus Ítaca, que ha estat objecte d’una avaluació estratègica amb l’objectiu de redissenyar el model de cara al futur.
Finalment, el curs ha destacat per la creació del nou Servei d’Igualtat i Diversitat (SIDI) a la UAB, on s’inclourà el Servei d’Inclusió PIUNE, que dona resposta al conjunt divers de necessitats de l’alumnat universitari.
Amb aquesta memòria vol reconèixer la dedicació de l’equip professional, del voluntariat, així com la participació de personal docent, d’investigació i d’administració i serveis de la UAB, que han contribuït un any més, a construir una universitat i societat més justes, inclusives i solidàries.
Properament, aquest document es trobarà en castellà i anglès al web de la mateixa Fundació.