Sala de premsa

La FAS fa balanç de curs amb un vídeo-resum de les activitats més destacades

Final de Curs 2023/24

Amb la imminent finalització del curs 2023/24, la Fundació Autònoma Solidària (FAS) publica un audiovisual resum de les principals accions dutes a terme al llarg d’aquests mesos.

27/06/2024

Durant aquest curs, 3.000 persones s’han beneficiat dels programes d’acció social de la FAS, gràcies a la implicació de 350 estudiants i la participació de 4.000 persones de la comunitat universitària.

Per tal de resumir quines han estat les principals novetats i els projectes més rellevants, s’ha realitzat aquest resum audiovisual, el qual compta intervencions d’algunes de les seves protagonistes.

Entre les accions que s’hi destaquen, hi ha la posada en marxa del programa Justícia-Joves, que han nascut per contribuir a trencar l’aïllament social i els estigmes que pateixen els interns del CP Joves. Mitjançant un acompanyament adaptat a les seves necessitats i/o interessos durant els permisos de sortida i en el seu retorn a la comunitat. “Actualment, hi ha vuit joves vinculats al programa i un equip de divuit persones voluntàries.”, explica Andrea Sánchez, becària del programa.

Així mateix, un dels eixos de treball centrals aquest curs ha estat l’activisme per a l’abandonament de la Mutilació Genital Femenina (MGF) a través del projecte CHAT Plus - Changing Attitude Plus. Uma Alcaide, tècnica especialista en la matèria, destaca que “s’ha elaborat material de sensibilització, el qual pot ser útil per a professionals, futures activistes i joves universitàries.

Aquest curs ha servit també per avaluar el servei UAB Refugi i millorar l'estratègia d'acollida a la universitat. En la mateixa línia, tal com afirma Andy Morodo, professor de la Facultat de Ciències de l’Educació, “aprofitant l’Informe d’Avaluació que es va elaborar amb motiu de les vint edicions del projecte, el Campus Ítaca s’està intentant millorar alguns aspectes del Campus Ítaca de cara al curs que ve i les properes edicions”.

Finalment, el vídeo compta amb el testimoni de persones voluntàries i d’altres estudiants que han participat en algun dels programes o activitats promogudes per la FAS.