Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La Càtedra Unesco de Comunicació (InCom-UAB), renovada fins al 2020

11 jul. 2016
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
La Càtedra Unesco de Comunicació (InCom-UAB) és la primera Càtedra Unesco dedicada als coneixements en l'àmbit de la comunicació i la informació arreu del món. Està adscrita a l'InCom-UAB. Ara, la Unesco ha renovat l'acord amb la UAB per seguir impulsant la Càtedra fins al 2020.
Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General
L'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco), a través de la Divisió per a Polítiques i Sistemes d'Aprenentatge al Llarg de la Vida del Sector d'Educació, ha renovat l'acord amb la UAB en relació a la Càtedra Unesco de Comunicació (InCom-UAB) per als propers quatre anys, en concret, per al període comprès entre els anys 2016 i 2020.

Dirigida per la investigadora de l'InCom-UAB María Dolores Montero, la Càtedra té actualment diverses iniciatives en curs, entre les quals destaca el projecte de cooperació "Contribució a la formació de professorat doctor i a la creació d'un programa de doctorat propi a l'Escola Superior de Jornalismo de Maputo", liderat per Maria Corominas i María Dolores Montero, ambdues investigadores de l'InCom-UAB i professores del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB.

Aquest projecte està finançat per la Fundació Autònoma Solidària a la XXXII Convocatòria del Fons de Solidaritat de la UAB. A més, la Càtedra col·labora al "Workshop interdisciplinari sobre comunitats indígenes: apunts metodològics", organitzat pel Grup Internacional d'Estudis sobre Comunicació i Cultura del InCom-UAB (2014/SGR-01594), que tindrà lloc a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, els dies 15 i 16 de setembre.

La primera Càtedra Unesco de Comunicació del món

La UAB i la Unesco van fundar l'any 1989 la primera Càtedra Unesco de Comunicació que va existir a nivell mundial. Va comptar, des de l'inici, amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Des de l'any 1999, està adscrita a l'Institut de la Comunicació de la UAB (InCom‐UAB), responsable de la direcció acadèmica, la gestió, la planificació, i el desenvolupament de les seves activitats.

La Càtedra té com a objectius principals promoure la recerca, la formació especialitzada, l'intercanvi acadèmic internacional, la difusió i la divulgació de coneixements en l'àmbit de la comunicació i la informació, una de les cinc grans àrees que la Unesco considera prioritàries, juntament amb l'educació, les ciències naturals, les ciències humanes i socials, i la cultura. Arreu del món, existeixen 760 càtedres UNESCO vinculades a 850 institucions acadèmiques situades a 134 països diferents.

Dins de