Vés al contingut principal

L'ICTA-UAB organitza la «Growth vs Climate Conference 2024»

13 set. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L'activitat humana canvia irreversiblement el nostre planeta, especialment el clima. La demanda voraç de combustibles fòssils i recursos naturals ens ha portat a un moment crític ecològic, malgrat dècades d'acció climàtica.

FINAL CONFERENCE ICTA_UAB

És hora de replantejar-nos com gestionem els nostres oceans, boscos, ciutats, patrons de consum i sistemes econòmics. I la ciència és aquí per fer-ho.

Amb l'objectiu d'abordar els problemes ambientals més urgents del nostre temps, la «Growth vs Climate Conference 2024» de l’ICTA-UAB reunirà del 13 al 15 de març del 2024, al campus de la UAB, a Belaterra, destacats científics, pensadors, responsables polítics, activistes i periodistes.

Els assistents debatran les perspectives del creixement en la lluita contra el canvi climàtic com a via per invertir la tendència climàtica. N'hi haurà prou amb el creixement verd, la bioeconomia o el green new deal per evitar un desastre climàtic? O hauríem de buscar el decreixement o l'acreixement com a models alternatius? Quins són els avantatges i desavantatges de les diferents estratègies de mitigació, i com podem evitar els efectes de rebot i les repercussions socials negatives?

L’esdeveniment, de 3 dies de durada, comptarà amb ponents principals i presentacions sobre resultats científics de temes específics i transversals, debats polítics i tallers de creació conjunta organitzats al voltant de cinc reptes socials: oceans, terra, ciutats, consum i polítiques.

Entre els ponents principals hi ha l'ecofeminista Yayo Herrero, l'exministre espanyol de Consum Alberto Garzón i l'antropòleg econòmic Jason Hickel. L'il·lustrador Javier Royo s'encarregarà de deixar un registre gràfic de les grans idees que s'abordaran durant l'esdeveniment.

Els organitzadors han obert el període de presentació de propostes fins al 15 d'octubre, i el registre d'inscripció a la conferència començarà el 20 de novembre. El darrer dia d'inscripció serà el 31 de gener de 2024.

Dins de