Vés al contingut principal

L'associació de juristes locals premia una recerca de Ricard Brotat

30 juny 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

l'Associació Catalana de Juristes de l'Administració Local ha premiat una recerca sobre un cas real d'acampada nocturna al carrer que el professor Ricard Brotat, cap dels serveis jurídics de l'ajuntament de Badalona, ha redactat tot imitant passatges de Les mil i una nits. Es tracta de la primera edició del premi.

Ricard Brotat

Ricard Brotat, professor del Departament de Ciència Política i de Dret Públic de la UAB, ha estat guardonat en la primera edició del premi de l'Associació Catalana de Juristes de l'Administració Local pel treball de recerca titulat El malson de l'alcalde hindú i la curiositat del jurista persa. La tramitació d'un expedient de recuperació de domini públic amb entrada en domicili: aspectes procedimentals i constitucionals.

A partir del cas real d'una acampada al carrer a Badalona que va arribar a concentrar una setantena de persones, Brotat, que és cap de serveis jurídics de l'ajuntament badaloní, ha presentat una recerca sobre la legislació i el procediment aplicable en el cas d'ocupació de la via pública per una acampada realitzada per un conjunt indeterminat de persones. El treball, que evoca un passatge de Les mil i una nits, analitza al cas i, entre altres conclusions, estableix que "resulta molt aventurat (per no dir directament impossible) estimar com a exercici del dret de reunió una acampada de les característiques descrites" a la vista de la jurisprudència del Tribunal Constitucional.

A més, atès que els fets es van produir durant l'estat d'alarma establert per fer front a la pandèmia de COVID-19, Brotat conclou que, a l'acampada nocturna, "li era aplicable la limitació de mobilitat nocturna o toc de queda i, en especial, la limitació de la permanència de grups de persones en espais públics i privats".

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Pau, justícia i institucions sòlides
  • Ciutats i comunitats sostenibles

Dins de