Historiadors estudien l’impacte de la Gran Guerra a Catalunya
El tema de la jornada és l’anàlisi de les causes i conseqüències de la Gran Guerra i l'impacte que va tenir a Catalunya. Ha estat organitzada pel grup de recerca Llibertat, Seguretat i Transformacions de l’Estat, el Campus de l’IESDE i la Cátedra Enric Prat de la Riba d’Estudis Jurídics Locals.
El proper 26 de juny, la Facultat de Dret de la UAB acollirà una jornada dedicada a “La Gran Guerra i Catalunya (1914-1918)”. Aquesta trobada reunirà historiadors i investigadors que, al llarg del dia, intervindran en vàries ponències per exposar quins van ser els antecedents que van propiciar l’esclat de la Gran Guerra l’any 1914 i com aquest conflicte bèl·lic va afectar una aleshores embrionària Mancomunitat de Catalunya i al seu desenvolupament durant els quatre anys de duració de la guerra.
L’acte, que s’iniciarà a les 10 h, comptarà amb la participació de vuit especialistes en el tema. Després de la inauguració oficial de la jornada per part d’Esther Zapater, degana de la Facultat de Dret, les primeres exposicions es centraran en contextualitzar globalment l’esdeveniment fins descriure concretament la situació a Catalunya. A partir de les 12 h, es parlarà sobre els voluntaris catalans a l’exèrcit francès, l’opinió pública catalana i el paper de la dona en la política del moment. Les armes i la guerra submarina tancaran el cicle de conferències per donar pas a una taula rodona entre tots els ponents en la que es trauran les conclusions de la jornada.
El preu d’entrada a aquesta activitat oberta però dirigida especialment a la comunitat estudiantil, docent i investigadora és de 10€.