Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Experts en comunicació debaten el paper de la intel·ligència artificial contra la desinformació

16 març 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Especialistes acadèmics i professionals en comunicació tractaran sobre el paper de la intel·ligència artificial en la verificació de la informació en la sisena edició de les jornades OI2, que tindran lloc el 23 de març, en format online.

Intel·ligència artificial

El Gabinet de Comunicació i Educació i l'Observatori per a la Innovació dels Informatius a la Societat Digital, impulsat per la UAB i Ràdio Televisió Espanyola, organitzen el proper 23 de març la sisena edició de les Jornades OI2, titulada "Contra la desinformació. Intel·ligència artificial i noves formes de verificació". La trobada es durà a terme de manera virtual, a partir de les 17 h.

La sessió serà inaugurada per Armando Casas, director de Canal 22 de Mèxic; Federico Montero, director general corporatiu de RTVE; i Virginia Luzón, vicerectora de Comunicació i de Promoció de la UAB. Seguidament, tindrà lloc la primera taula rodona, titulada "Superar la desinformació", que comptarà amb la participació de Miguel Túñez, professor i investigador de la Universitat de Santiago de Compostel·la; Ignacio Blanco, coordinador de Recerca i Postgrau de la Facultat d'Humanitats i Comunicació de la USP-CEU; i Myriam Redondo, experta en verificació digital de VerificaRTVE. Laura Cervi, professora i investigadora de la UAB, serà l'encarregada de moderar aquest primer diàleg.

Cristina Pulido, professora Serra Hunter del Departament de Periodisme de la UAB; Stéphane M. Grueso, coordinador de Maldita Educa; i Miguel Egea, redactor de VerificaRTVE, intervindran en el segon debat, titulat "Noves formes de verificació" i moderat per Alberto Fabián Rodríguez, vicepresident segon de l'Associació de Televisions Educatives i Culturals Iberoamericanes. La tercera taula rodona estarà dedicada a reflexionar i analitzar sobre "El paper de la intel·ligència artificial contra la desinformació". La moderació estarà a càrrec d'Alexandra Falla, vicepresidenta primera d'ATEI, i comptarà amb les intervencions de Santiago Tejedor, director del Departament de Periodisme de la UAB; Daniel Franco, professor i investigador del Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius de la UAB; i David Corral, responsable d'innovació a RTVE. Finalment, Pere Buhigas, director de RTVE Catalunya, i María José Recoder, degana de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, tancaran les VI Jornades OI2 i exposaran les conclusions de la trobada.

L'Observatori per a la Innovació dels Informatius a la Societat Digital, que va néixer l'any 2015 per estudiar les narratives informatives i reflexionar sobre l'evolució de la tecnologia, va ser reconegut per l'Observatori Audiovisual Europeu, una institució associada al Consell d'Europa, com el projecte espanyol més significatiu en matèria d'alfabetització mediàtica. Les edicions anteriors de les jornades han tractat temes com ara els informatius a l'era digital o la participació de les audiències als informatius audiovisuals.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de