Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Estudiants de la UAB analitzaran els aliments que deixem al plat

17 març 2015
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
Els estudiants recolliran els aliments que deixem al plat i els analitzaran. Això permetrà treballar què es podria fer per evitar-ho a nivell d’usuari, quines són les causes d’aquest fenomen i les conseqüències econòmiques, socials, ambientals del malbaratament alimentari.
Melmelada elaborada amb fruita espigolada.
Melmelada elaborada amb fruita espigolada.
L’acció permetrà descobrir la quantitat d’aliments que deixem en els nostres plats en un dia qualsevol. La major part dels residus alimentaris que es generen a la UAB provenen dels bars i restaurants de la UAB i molts d’aquests residus són aliments que es podien haver consumit. Es tracta d'un problema greu però que té solucions possibles.

Cal reduir els aliments que llencem a les escombraries a la UAB que segons la darrera caracterització duta a terme per l'Oficina de Medi Ambient estan al voltant dels 300 kg en un dia lectiu.

Per tal de fer visible aquest malbaratament es recolliran els aliments que deixem al plat i els analitzaran. Això permetrà treballar què es podria fer per evitar-ho a nivell d’usuari, quines són les causes d’aquest fenomen i les conseqüències econòmiques, socials, ambientals del malbaratament alimentari.

Aquesta activitat es durà a terme en un ambient festiu amb la participació d'estudiants voluntaris i de totes les persones que s’hi acostin i vulguin aportar les seves idees. 

El grup d'acció Menja Just de la Fundació Autònoma Solidària i l’Oficina de Medi Ambient de la UAB duran a terme aquesta acció de sensibilització sobre el malbaratament alimentari a la Plaça Cívica.

Grup d'acció Menja Just
El grup d'acció Menja Just és un grup de voluntariat de la FAS format per estudiants universitaris amb interès per treballar dins del campus temes relacionats amb la sobirania alimentaria i el malbaratament. Durant el primer trimestre s'han estat formant en diferents temàtiques, fent accions de sensibilització i compartint coneixement. Amb aquesta acció donaran el tret de sortida a una campanya que busca sensibilitzar i promoure canvis dins de la UAB per reduir el malbaratament alimentari.

Dins de