Vés al contingut principal

Es lliura el 19è Premi Argó a treballs de recerca de batxillerat

29 juny 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El 19è Premi Argó a treballs de recerca de batxillerat s'ha donat a conèixer el dimecres, 29 de juny, a l'edifici Rectorat de la UAB. Organitzat per l'ICE de la UAB, s'hi han presentat enguany un total de 452 treballs, dels quals se n'han premiat tres per cadascun dels sis àmbits de coneixement. Tenen la finalitat de reconèixer l'esforç de l'alumnat en l'aprenentatge i en la recerca i d'incrementar els vincles amb els centres d'ensenyament secundari.

FotoGrupPremisArgo2022

En la 19a edició del Premi Argó per a treballs de recerca de batxillerat s'hi han presentat un total de 452 treballs de recerca procedents d'instituts i centres de tot Catalunya. En el lliurament dels premis, que es va fer el dimecres 29 de juny a la tarda a la Sala d'Actes de l'edifici Rectorat, hi van assistir la majoria dels guardonats, a més de professorat i famílies. Cadascun dels alumnes distingits amb el primer premi van oferir una breu presentació del seu treball davant d'una sala plena de gom a gom.

D'entre els 452 treballs que s'hi van presentar, s'han atorgat tres premis i quatre mencions per a cadascun dels sis àmbits: ciències, biociències i ciències de la salut, tecnologia, humanitats, ciències socials i arts.

En la valoració dels treballs s'ha tingut en compte l'enfocament del tema i la correspondència entre el plantejament inicial, els objectius i les conclusions; la idoneïtat de les fonts d'informació i el fet de citar-les correctament; la capacitat d'extreure'n dades; la capacitat de síntesi i de valoració crítica; la creativitat i l'originalitat del treball, l'estructura i la presentació del treball i l'ús adequat de la llengua.

El jurat ha estat format per professorat de diferents àmbits com ara Jordi Barbé Garcia, Anna Ortiz Guitart, Daniel Yero Corona o Ramon Vilanova Arbós, entre d'altres, i ha comptat amb l'assessoria d'especialistes de cadascuna de les diferents categories.

Per a cada primer premi s'ha donat una matrícula gratuïta per a cursar el primer curs de grau en un centre propi de la UAB i una tauleta; per als segons premis, una tauleta; i per als tercers premis, un disc dur. L'alumnat guardonat amb els primers premis de cada àmbit i que ja tinguin dret a matrícula gratuïta per Matrícula d'Honor al batxillerat tenen la gratuïtat corresponent al Premi en la matrícula de 2n curs de grau.

19è Premi Argó

 

 

 

 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de