Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

El taller de Teatre per a majors de 50 anys estrena 'Tafalitats', una obra satírica de Karl Valentin

07 juny 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Els membres del taller de Teatre per a majors de 50 anys estrenen el dijous 15 de juny, a les 19 h, a la Sala Teatre de la UAB, la seva última producció titulada Tafalitats, una obra que ofereix una mirada crítica i satírica de la realitat quotidiana, fent-ne evident les contradiccions i absurditats que existeixen. Per assistir a la funció, cal inscriure-s’hi prèviament en aquest formulari.  

Imatge de Karl Valentin

Inspirada en els esquetxos del còmic, dramaturg, cineasta i actor alemany Karl Valentin, conegut pel seu humor irònic i enginyós, Tafalitats aborda temes diversos com les relacions humanes o les convencions socials. Amb un toc satíric i seguint la tradició del gènere, una dotzena d’actrius i actors quinquagenaris han capturat l’esperit de Valentin per aprofundir en les ironies i les incongruències de la nostra quotidianitat, les quals hem normalitzat com a societat.  

«L’humor de Valentin és semblant i igual de necessari que el dels antics bufons de la cort: qüestiona la nostra realitat, les nostres relacions socials i, fins i tot, mitjançant la deconstrucció del llenguatge, les nostres estructures mentals», destaca Marta Sorribas, directora de l’obra de teatre i professora titular del taller de Teatre per a majors de 50 anys. 

Karl Valentin (1882-1948) fou un còmic alemany de les primeres dècades del segle XX. Juntament amb la seva parella (tant a escena com a la vida) Liesl Karlstad, es va fer enormement popular amb els seus esquetxos irreverents i gamberros, que representava en petits escenaris de cafès i cabarets, i que va portar també al cinema, tant mut com sonor, en multitud de curtmetratges còmics. El seu original ús del llenguatge va influir en autors i cineastes contemporanis, com Bertold Brecht i Max Ophüls, amb els quals va col·laborar. L’arribada del nazisme al poder va acabar amb la seva carrera, a causa de la prohibició i censura de la major part de la seva obra. Morí pobre i oblidat, però el seu humor absurd va influir en autors posteriors, com Samuel Beckett i Eugène Ionesco, i, als anys setanta, la seva obra es va redescobrir, es va revalorar i va retornar als escenaris d’arreu.  

Aquesta activitat s’inclou dins de la programació del carnet cultural. L’entrada és gratuïta, limitada a l’aforament de la sala. Per assistir a la funció, cal inscriure-s’hi prèviament mitjançant el següent formulari

Si voleu més informació sobre l'activitat, la programació o qualsevol inquietud artística que vulgueu compartir, podeu contactar amb nosaltres mitjançant el correu electrònic cultura.enviu@uab.cat, les nostres xarxes socials o el nostre canal de Telegram, @culturaUAB. A més, us podeu subscriure al nostre butlletí per no perdre-us qualsevol novetat en la programació.

Dins de