Vés al contingut principal

El professor Joan Subirats, nou ministre d'Universitats

17 des. 2021
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El catedràtic emèrit de Ciència Política de la UAB Joan Subirats ha estat nomenat nou ministre d'Universitats del govern espanyol.

Joan Subirats

Subirats ha estat impulsor i director de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la UAB i va ser, entre altres càrrecs acadèmics, vicerector a l'equip de govern del rector Josep Maria Vallès. Va ocupar la càtedra Príncep d'Astúries a la Universitat de Georgetown i ha realitzat estades a diverses universitats d'Amèrica i Europa. El seu treball s'ha centrat especialment en els camps de la gestió pública i la innovació democràtica, temes sobre els quals ha publicat multitud de llibres i articles, així com també ha dirigit nombroses tesis doctorals.

Entre altres publicacions destacades, és autor de Decisiones Públicas. El análisis y estudio de los procesos de decisión en políticas públicas (Ariel), conjuntament amb Bruno Dente, de qui va ser padrí quan la UAB el va investir com a doctor honoris causa. Subirats és, a més, articulista i col·laborador en diversos mitjans de comunicació.

En l'àmbit institucional, ha estat regidor i tinent d'alcaldia a l'Ajuntament de Barcelona, així com diputat provincial a la Diputació de Barcelona. Subirats agafarà el relleu de Manuel Castells, doctor honoris causa per la UAB, que ha encapçalat el Ministeri d'Universitats des de gener de 2020 fins ara.

 

Dins de