Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

El monòleg 'La dona del tercer segona' interpretat per l'actriu Àurea Márquez ha tornat a impactar a la comunitat UAB

30 març 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB i sis universitats públiques catalanes més organitzen la II Setmana Saludable Interuniversitària de Catalunya dedicada a la millora de la salut mental i del benestar emocional, en la que s'emmarca la programació d'aquest reconegut i colpidor monòleg.

 

teatre dona tercer segona

Divendres 8 d'abrila les 12 h a la Sala de Teatre de la UAB, la Xarxa USCAT ha impulsat la programació del monòleg “La dona del tercer segona” interpretat per Àurea Márquez  que versa sobre l’estigma de les malalties mentals. Aquesta activitat, que constituïa l'activitat comuna de la Setmana Saludable per als membres de la Xarxa, i requeria reserva prèvia d'entrada per la seva modalitat presencial.

 

SINOPSI DEL MONÒLEG 

A l’escala hi ha una reunió. La dona del tercer segona no sol assistir a aquestes reunions, però avui creu que hi ha de ser; per això ha hagut de plegar abans del súper on treballa. Ha d’explicar una cosa important a les veïnes i veïns. Ha de demanar un favor incòmode, difícil de concedir. Un favor relacionat amb l’estigma que arrosseguen les persones amb alguna malaltia mental.  

QUÈ DIU LA CRÍTICA

 “El text té una força descomunal i l’actriu que l’interpreta fa una feina sense adjectius, perquè es queden curts” Oriol Osan – Núvol (podeu llegir la crítica sencera aquí

“Te gustaría abrazarla, decirle que todo saldrá bien, poder ayudarla. Te conmueve y te remueve”. Eduardo de Vicente - El Periódico de Catalunya (podeu llegir la crítica sencera aquí)  

“Subratlla una veritat punyent: només s’actua i s’atén correctament a la persona malalta quan la situació ja és molt crítica” Èlia Pons - El Diari de la Sanitat (podeu llegir la crítica sencera aquí)  

 

Aquest any la II Setmana Saludable Interuniversitària estava dedicada a la millora de la salut mental i del benestar emocional. La UAB i sis universitats públiques catalanes més (UB, ​​UdG, URV, UOC, UPC i UPF) van organitzar conjuntament un ampli ventall d’activitats amb la finalitat d’ajudar en aquests àmbits emmarcats en les línies estratègiques de salut del Campus Saludable i Sostenible (Campus SiS).

Totes les activitats d’aquesta setmana s’han emès en línia mitjançant el canal de YouTube de la xarxa Us.Cat. 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

    Dins de