Vés al contingut principal

II Setmana Saludable Interuniversitària de Catalunya

18 març 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB i sis universitats públiques catalanes han organitzat la II Setmana Saludable Interuniversitària de Catalunya. Els dies 6, 7 i 8 d'abril es realitzaran diverses activitats emmarcades en les línies estratègiques de la xarxa Us.cat. Totes les activitats s'emetran en directe a través del canal YouTube de la xarxa i les activitats que es duran a terme a la UAB seran també en format presencial.

Xarxa Catalana d'Universitats Saludables

Enguany la II Setmana Saludable Interuniversitària estarà dedicada a la millora de la salut mental i del benestar emocional. La UAB i sis universitats públiques catalanes (Universitat de Barcelona, ​​Universitat ​​de Girona, Universitat Rovira i Virgili, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat Politècnica de Catalunya i Universitat Pompeu Fabra) han organitzat conjuntament un ampli ventall d’activitats amb la finalitat d’ajudar en aquests àmbits.  

El 6 i el 7 d'abril de 2022 les sis universitats ofereixen diferents activitats emmarcades en les línies estratègiques de salut del Campus Saludable i Sostenible (Campus SiS). L’endemà, el dia 8, la Xarxa USCAT patrocina el monòleg “La dona del tercer segona” que constitueix l’activitat comuna de la Setmana Saludable per a les dotze universitats catalanes membres de la Xarxa. 

Totes les activitats s’oferiran en streaming i s’emetran mitjançant el canal de YouTube de la xarxa Us.Cat.

El monòleg “La dona del tercer segona”, que tindrà lloc a la sala de teatre, i la “Taula rodona sobre salut mental i recursos que s’ofereixen des de les universitats”, que tindrà lloc a la sala d’actes del Rectorat, es podran gaudir en format virtual, via streaming o presencialment. 

 

La programació és la següent: 

Dimecres 6 d’abril del 2022, II Setmana Saludable Interuniversitària de Catalunya: 

 • 10 h. Artteràpia a la UB: Una nova eina per recuperar benestar personal. Universitat de Barcelona.
 •  11 h. Transtorn de la conducta alimentària des de dins. Universitat Pompeu Fabra.
 •  12 h. Prevenció del malestar emocional i gestió del dolor persistent a la comunitat universitària. Universitat Oberta de Catalunya.

Dijous 7 d’abril del 2022, II Setmana Saludable Interuniversitària de Catalunya: 

 • 10 h. Guardians de la salut mental: prevenció de conductes suïcides. Universitat de Girona.
 •  11 h. Sessió de Ioga Kundalini: crea un espai de tranquil·litat i pau interior. Universitat Rovira i Virgili .
 • 12 h. Tècniques de gestió del temps per al benestar emocional. Universitat Politècnica de Catalunya.

 Divendres 8 d’abril de 2022, Activitat de la Xarxa USCAT per a la Setmana Saludable: 

 • 12 h. Monòleg “La dona del tercer segona”, parlem de l’estigma de les malalties mentals amb Àurea Màrquez, coordina la Universitat Autònoma de Barcelona. Activitat en directe a la Sala de Teatre de la UAB, presencial i virtual. Cal inscripció prèvia per la modalitat presencial a través del formulari.
 • 13 h. Taula rodona sobre salut mental i recursos que s’ofereixen des de les universitats. Activitat en directe a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB, presencial i virtual, (no cal inscripció). Xarxa Us.Cat.

 

Totes les activitats es podran veure en directe des del canal de YouTube de la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables (Us.Cat). 

Per altra banda, a finals del mes d’abril, concretament del 25 al 29, tindrà lloc la Setmana Saludable i Sostenible de la UAB, que enguany serà en format presencial i que oferirà conferències, tallers i activitats relacionades amb els seus àmbits d’actuació.  El programa de la Setmana SiS estarà disponible en uns dies al web de Responsabilitat social universitària i al compte de Twitter @rsuUAB.

 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

 • Salut i benestar
 • Ciutats i comunitats sostenibles
 • Acció climàtica

Dins de