Vés al contingut principal

El documental sobre ceràmica prehistòrica de la UAB continua recopilant premis internacionals

27 jul. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El festival de cinema arqueològic ARTEFACTA ha concedit el premi Especial del Jurat en la categoria Films d'enguany al documental In Their Hands - reshaping pottery of the European Bronze Age, produït i finançat per la UAB i el programa Creative de la Unió Europea.

Els investigadors Marcello Peres i Robert Risch amb el premi aconseguit
Els investigadors Marcello Peres i Robert Risch amb el premi aconseguit en el Artefacta International Film Festival.

ARTEFACTA (International Festival for Audio-visual Representations of Archaeology Cultural History and Art) és la nova denominació del CINARCHEA FESTIVAL, considerat el cinema arqueològic més antic i important d'Alemanya. El documental de la UAB va ser triat pel jurat de l'edició d'enguany, celebrat després d’haver-se ajornat per la pandèmia, d'entre un total de 28 pel·lícules.

El reconeixement d'aquest festival se suma així a altres premis anteriors aconseguits pel documental, com les mencions especials de la Rassegna Internazionale del Cinema Archeologico di Rovereto (Itàlia) el 2020 i del Festival International du Film d'Archéologie de Nyon (Suïssa) el 2021.

“La difusió del documental està sent un èxit més enllà de l'esperat. Estem molt contents de poder compartir-ho amb la comunitat de la UAB”, expliquen Marcello Peres, investigador postdoctoral Margarita Salas del Departament de Prehistòria i un dels directors del documental, i Roberto Risch, professor del mateix departament i membre del Grup ASOME, coordinador científic del projecte CRAFTER (Crafting Europe in the Bronze Age and Today) en el qual s'emmarca el documental.

El documental es pot veure lliurement al canal Youtube de la Universitat.

Dins de