Educadors comparteixen experiències de divulgació de l'astronomia
Professors d'educació infantil, primària i secundària compartiran les seves experiències en la divulgació de l'astronomia entre els alumnes a una trobada que organitza l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB. Tindrà lloc el proper 30 d'abril, a UAB Casa Convalescència, a Barcelona.

La ciència dels astres es pot difondre d'una manera molt pràctica: construir aparells de mesura i d'observació com ara quadrants i telescopis és fàcil. L'astronomia obre les portes també a experiments d'òptica, gravetat, cinemàtica, estàtica o química, i permet estudiar d'on provenen el nostre còmput del temps, els calendaris o els mites integrats a les constel·lacions.
La jornada es desenvoluparà durant tot el matí i estarà estructurada en forma de diverses converses entre dues persones. A la primera sessió (9,30 h), titulada "Amb ben poc podem fer astronomia", intervindran Josep Masalles, de l'ICE, i Carme Alemany, de l'escola El Roure Gros de Santa Eulàlia de Riuprimer. Tot seguit, tindrà lloc el diàleg "Astronomia amb petits: el cel molt a prop", on participaran Antònia Fernández, de l'Escola Serralavella d'Ullastrell, i Paquita Villanueva, de la llar d'infants El Cuc Verd de Monistrol de Montserrat.
Després d'una pausa, a les 12 h, la trobada es reprendrà amb la sessió "Astronomia a primària. Un recurs: el planetari", que comptarà amb les invervencions de Jordi Turon, del col·legi Pompeu Fabra de Salt, i de Patrici Batalla i Montserrat Fusalba, de l'escola El Puig d'Esparraguera. Finalment, al diàleg "Astronomia a secundària: treballs d'astronomia", parlaran Anicet Cosialls, de l'INS Guindàvols de Lleida, i Oriol Font, de l'INS Tres Turons d'Arenys de Mar.
La participació a la jornada té un preu de vint euros. Per participar-hi, cal inscriure's a través del web de l'ICE.