Vés al contingut principal

Del 21 al 25 de novembre tornen els jocs esportius UAB Games

07 nov. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El Consell Social de la UAB organitza la tercera edició dels UAB Games, que tindrà lloc entre el 21 i 25 de novembre a diferents espais del campus. L'objectiu d'aquesta jornada és ajudar els alumnes a descobrir una altra visió de la UAB i a conèixer i aprofitar els seus espais naturals, esportius i de trobada a través de la pràctica d'activat física. Les inscripcions per a la majoria d'activitats es podran fer en aquest formulari del 7 al 17 de novembre. Per a la marxa, el termini per fer la inscripció és fins al 22 de novembre.

UAB Games

La participació és oberta a tota la comunitat universitària, però en especial a l'alumnat. Les activitats esportives que es proposen no demanen un nivell determinat de coneixement ni de preparació física. En aquest sentit, i atenent una de les necessitats més destacades com a conseqüència de la pandèmia, es dona molta importància a la salut mental i a la gestió de les emocions, amb especial atenció a les activitats que puguin contribuir a la millora de la salut, l'equilibri i el benestar de tota la comunitat universitària.

S'ha programat una àmplia oferta d'activitats esportives: esports d'equip (futbol, bàsquet, voleibol...), esports individuals (bàdminton, tenis, escacs...) i activitats de fitness. La participació a qualsevol de les activitats programades podrà ser reconeguda amb un crèdit com a activitat acadèmica.

Després d'haver-se celebrat els anys 2017 i 2018 amb molt bones dades de participació, aquesta serà la tercera edició dels UAB Games i inclourà l'organització de la Marxa per la llengua, en sintonia amb la campanya «No em toquis la llengua» que la Universitat ha posat engegat aquest curs.

Objectius i valors

La pràctica de l'esport i de l'activitat física de forma habitual comporta l'adquisició d'un seguit de valors. Els objectius que es pretenen assolir amb aquests jocs esportius de la UAB són, entre d'altres, afavorir la pràctica d'hàbits saludables i el respecte per les persones i l'entorn, fer servir la competició com a element formatiu, promoure la coeducació i la socialització i facilitar la inclusió i la integració de tota la comunitat universitària. Per assolir aquests objectius, les activitats que es proposen en els UAB Games posen èmfasi en els valors de participació, joc net i respecte, deixant en segon pla els resultats. Abans de començar cada partit o activitat es llegirà un manifest on es farà esment d'aquests valors que es vol inculcar als jocs.

Els UAB Games, a més, s'impliquen en les activitats solidàries que es fan a la UAB: totes les persones participants podran fer una aportació en forma de micromecenatge d'estudiants refugiats provinents d'Ucraïna accedint al formulari d'inscripcions.

«Marxa per la llengua»

Aquesta edició incorporarà la «Marxa per la llengua», activitat que consisteix a fer un recorregut pel campus, d’uns 1.600 metres, caminant o corrent. No és una competició, sinó una activitat física moderada vinculada a la campanya institucional de la UAB «No em toquis la llengua». Cada participant podrà portar una samarreta, preferiblement de color blanc, amb una paraula escrita que vulgui recuperar perquè s'usa poc o perquè vol destacar per qualsevol altre motiu.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Salut i benestar
  • Educació de qualitat

Dins de