Vés al contingut principal

Debat sobre la gestió de les zones verdes del Campus

10 juny 2014
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
La Sala de Graus II de les facultats de Ciències i Biociències acollirà el dimecres, 11de juny, la segona de les dues jornades sobre "La gestió de les zones verdes de la UAB". Obertes a tota la comunitat universitària, les xerrades tenen per objectiu analizar les línies d'actuació i recollir propostes futures.
TV3: Un campus verd
TV3

Les facultats Ciències i de Biociències acolliran la segona de les dues jornades de debat sobre "La gestió de les zones verdes de la UAB". Aquestes sessions, obertes a tota la comunitat universitària, es van iniciar el passat 21 de maig, i tenen la seva continuitat el dimecres, 11 de juny.

La gestió d'un campus tant ric i divers com el de la UAB, a Bellaterra, requereix d'una acurada gestió. En aquest espai, d'unes 260 hectàrees, hi convieun zones urbanitzades com facultats, centres de recerca o residències, amb zones enjardinades, boscos, camps de conreu, etc. 

Aquesta segona sessió analitzarà les propostes rebudes després de la primera de les xerrades. Tractarà especialment de la gestió de les zones arbrades properes als edificis i talussos amb arbres en perill de caiguda així com les línies d'actuació i propostes futures sobre la gestió de les zones verdes.

Les zones verdes al costat dels edificis, tot i ser llocs de gestió complexa, naturalitzen els llocs urbanitzats. Dins d'aquestes zones, s'hi troben zones verdes enjardinades i zones verdes boscoses. Des del 2007 s'estan incorporant gradualment criteris de sostenibilitat en la gestió de les zones enjardinades: des de la utilització preferent d'espècies autòctones, no al·lergògenes i amb baix requeriment d'aigua, fins a l'increment de la biodiversitat, la reducció i l'optimització de l'ús de l'aigua de reg i la tendència a minimitzar el manteniment.

Pel que fa a les zones arbrades properes als edificis, fins ara la gestió s'ha centrat en actuacions puntuals destinades a evitar riscos, com ara la tala dels arbres en perill de caiguda en llocs molt freqüentats. 

Amb les propostes recollides en la primera de les sessions, es farà un debat per tractar d'incorporar accions futures.

La xerrada i debat serà d'11 a 13 hores, a la sala de Graus II de les facultats de Ciències i Biociències. 

Dins de