Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Concurs final del Programa Generació d'Idees dedicat als microplàstics

10 des. 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Dimecres, 15 de desembre, a les 11 h, tindrà lloc la presentació dels projectes finalistes de la 12a edició del Programa Generació d’Idees, iniciativa d’emprenedoria de la UAB i del Parc de Recerca UAB. L’objectiu d’enguany ha estat el desenvolupament d’idees de negoci per combatre els microplàstics. L’acte s’emetrà pel canal de Youtube del Parc amb inscripció prèvia.

Microplastics

La 12a edició del Programa de Generació d’Idees s’ha centrat en desenvolupar solucions innovadores a la problemàtica que suposen els microplàstics per al planeta. Durant el programa s’han creat sinergies entre investigadors de diferents centres de recerca, empreses i entitats per tal d’impulsar projectes capaços d’oferir nous models de negoci en aquest àmbit.

En el concurs final, que s’emetrà per streaming al canal de Youtube del Parc de Rercerca UAB, els tres projectes finalistes exposaran les seves solucions davant d’un jurat expert en valorització d’idees de negoci. El projecte guanyador s’emportarà 1.000 euros per iniciar una campanya de micromecenatge i aconseguir fer una prova de concepte, així com mentoring, suport per fer difusió en xarxes socials i sis mesos d’incubació a l’Edifici Eureka del Parc.

Al web del programa es pot consultar l’acte de la jornada i la informació dels projectes finalistes, que són els següents:

  • Qu4tRe: projecte d’un grup format per investigadores del Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d’Immunologia de la UAB, que proposa substituir els envasos d’un sol ús dels mercats municipals per un contenidor reutilitzable. Han dissenyat una logística de distribució, recuperació i neteja d’un contenidor reutilitzable, aconseguint un residu zero.
  • EMANS (Easy Micro And Nanoplastic Sampling): projecte d’un grup format per investigadors del CREAF i de l’ICTA-UABque ofereixun servei integral d’anàlisi de micro i nanoplàstics mitjançant un adhesiu, el Plasticker. Aquest adhesiu funciona com un dispositiu de mostreig senzill, totalment biodegradable, i que permet agilitzar l’estudi dels microplàstics per a l’avaluació ambiental dels entorns urbans.
  • MP Food Watching: projecte d’investigadors de l’IRTA i l’ICN2 que ofereix una solució innovadora per determinar la presència de microplàstics en els aliments, a través d’una metodologia basada en tecnologia de visió hiperespectral.

Durant l’acte també tindrà lloc una una breu ponència sobre el projecte europeu Plasticheal que, coordinat per la UAB, estudia els nivells de micro i nanoplàstics i les seves conseqüències sobre el medi ambient, els animals i les persones.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Salut i benestar
  • Consum i producció responsables

Dins de